Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
15/12/2021

The Suicide Squad

Regisseur James Gunn heeft met The Suicide Squad een nieuw avontuur tot leven weten te brengen. In deze film zien we Harley Quinn (Margot Robbie) weer schitteren en haar vijanden vlot en bloederig uitschakelen. Deze keer zal ze samen met andere criminelen, zoals Bloodsport (Idris Elba), Peacemaker (John Cena), Polka Dot-man (David Dastmalchian) King Shark (Sylvester Stallone) en  Rat Catcher 2 (Daniela Melchior) een deal sluiten met de leider van Task Force X, Amanda Waller (Viola Davis) om het geheime project Starfish te stoppen dat geleid wordt door dokter Fitzgibbon (John Ostrander).
Deze opdracht zal niet geheel veilig verlopen. Onder leiding van Kolonel Rick Flag (Joel Kinnaman) worden ze per helikopter naar een bebost gebied op het  eiland van Corto Maltese gebracht. Hier zal de geheime locatie zijn waar het project staat. Eenmaal aangekomen op het eiland verliest het team een aantal leden, maar zal Rick Flag met zijn team hard gaan vechten om ervoor te zorgen dat de wereld niet ten onder zal gaan. Met als resultaat een actiefilm vol antihelden die als een team te werk zullen gaan, althans als King Shark geen honger zal hebben.
 
Dit is alweer het tweede deel uit deze DC-reeks en laat een verhaal zien met een kop en een staart. Hiermee wordt ook wat meer aandacht besteed aan de DC-antihelden en ontstaat er een reeks films die zeker niet onder doen aan de Marvel-reeks. Het is regisseur James Gunn gelukt om met dit verhaal een nieuw universum te bouwen rondom deze antihelden.
 
Ster-vis
Het toneel wordt nu door de ster-vis belopen en dat resulteert in zeer indrukwekkende visuele effecten. Dit is met zorg gemaakt en ook met oog voor detail. Helemaal als het wezen helemaal los gaat. Delen uit de strip komen nu echt tot leven in dit schouwspel. Daarnaast hebben de makers de tijd genomen om het verhaal te vertellen, waardoor het ook niet afgeraffeld wordt. Dat maak het dan ook geen doorsnee actie-antiheldenfilm.
 
Daarnaast is de cast die grotendeels al aanwezig was in het eerder deel uit 2016 nu weer terug. En worden aangevuld door onder andere acteur Idris Elba, een grote acteur die nu eens helemaal los kan gaan als Bloodsport. En dat doet hij erg goed. Het antihelden pak staat hem goed. Maar ook de ander castleden als Joel Kinnaman, John Cena en David Dastmalchian zorgen ieder voor hun eigen kwaliteit. Ze geven hun personage de juiste gastalte en stoerheid. De praat-vechtende haai is ook erg goed gelukt. Ook al zien je een haai, het past perfect in het plaatje. 
 
Must-see
En dan is er ook nog actrice Margot Robbie die wederom in de huid van Harley Quinn kruipt om dit weer helemaal haar eigen te maken. Ze geniet gewoon volop van deze rol en dat past haar ook. De verleidelijke en dodelijke blik gooit weer hoge ogen. Het is voor de kijker gewoon een traktatie om al deze acteurs bij elkaar te zien en personages die zowel grappig als stoer zijn. Het verhaal blijft van het begin tot het eind boeien en is zowel voor de comic- als actiefans een must-see. Beleef het zelf en reis mee met deze antihelden in The Suicide Squad. Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een aantal Bloopers, een kijkje achter de schermen, diverse interviews en nog veel meer.


Blu-ray

01/12/2021

Warner Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Atoms Engels en Dolby Digital Audio 7.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.