Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
27/05/2019

The Upside

Remakes komen regelmatig voor. Dat geldt ook voor deze film The Upside die gebaseerd is op de Franse film Intouchables. In deze Amerikaanse versie zien we hoe de miljardair en boekenschrijver Philip Lacasse (Bryan Cranston) door een ernstig ongeval verlamt is geraakt en alleen zijn gezicht nog kan gebruiken. Daarnaast zien we Dell Scott (Kevin Hart) die op zoek is naar werk, zijn zoon graag wil zien en zijn vriendin eigenlijk weer terug wil. Zijn verleden is niet echt positief te noemen door zijn criminele verleden.

 

Alleen als hij te horen krijgt van zijn reclasseringsagent dat hij drie handtekeningen moet hebben en op sollicitatiegesprekken moet gaan, krijgt hij het wel even moeilijk. Als hij besluit om ook te solliciteren om levensverzorger te worden voor Philip is er direct een klik. Hoe eigenwijs en lomp hij overkomt de baan is voor hem. En ineens mag hij ruiken aan het vele geld, dure auto’s en het luxe leven. In het begin is zijn manier van doen en aanwezigheid nog niet helemaal gewenst, maar zodra de twee elkaar beter leren kennen gaat het van zelf.

 

Geloofwaardig
Deze versie van regisseur Neil Burger is wel erg veramerikaanst. Alles wordt flink uitvergroot. We zien letterlijk te Amerikaanse droom. Er wordt gewoond in een Penthouse, veel dure auto’s en alles ziet er netjes uit. Kevin Hart is niet te vergelijken met acteur Omar Sy die in het origineel speelt. Hij is vrij druk en probeert soms wel overdreven over te komen. Dat is voor het verhaal helemaal niet nodig. Bryan Cranston speelt wel erg goed. Speel maar eens een verlamd iemand, waarbij je alleen je hoofd kan gebruiken. Dit doet hij erg geloofwaardig en met veel overtuiging.

 

Nicole Kidman zien we als Yvonne Pendleton, de rechterhand van Philip ze doet dat prima. Met een beetje Engels accent. Verder ziet het er allemaal netjes en verzorgd uit. Het verhaal heeft alleen niet al te veel diepgang. De hoofdpersonages vinden elkaar wel, maar het is niet zo dramatisch neergezet als wat in de Franse versie wel gebeurde. Dat had een diepere lading. Jammer, want als je een remake maakt, dan zou je het op zijn minst moeten overtreffen. De cast heb je, gebruik het dan ook. Maar goed, het is dan geen slechte film, maar er zat meer in. Naast de film bevat de Blu-ray geen extra’s.

 Blu-ray

07/05/2019

The Searchers

Breedbeeld 16:9

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.