12/10/2018

Thomas Vinterberg en Matthias Schoenaerts voor Kursk in Nederland

Thomas Vinterberg en Matthias Schoenaerts voor Kursk in Nederland
Op donderdag 11 oktober waren regisseur Thomas Vinterberg en acteur Matthias Schoenaerts in Nederland voor de premiere hun nieuwe film Kursk tijdens het Parool Film Festival 2018 en wordt uitgebracht door Independent Films. Filmorama.nl was erbij om de twee heren op de foto te zetten.
 


In 2000 zinkt de Russische nucleaire onderzeeër Kursk na een explosie naar de bodem van de ijzige Barentszzee. Aan boord weten 23 matrozen zich in veiligheid te brengen in een onbeschadigd compartiment en zet commandant Mikhail Kalekov (Matthias Schoenaerts) alles op alles om hen te redden. Ondertussen stuiten zijn vrouw (Léa Seydoux) en de andere wanhopige familieleden aan wal op een muur van politiek stilzwijgen. Hoewel de Russische marine er met haar verouderde materiaal niet in slaagt de mannen te bevrijden, wordt alle buitenlandse hulp afgehouden. Kostbare tijd gaat verloren terwijl de Russische autoriteiten maar niet kunnen kiezen tussen hun nationale trots en het leven van hun landgenoten.
 
Kursk is gebaseerd op het boek A Time To Die van Robert More. De film draait vanaf 6 december in de Nederlandse bioscopen.