Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

06/12/2011

Tuesday, after Christmas

De feel-no-good-kerstfilm

Het leuke aan de kerst is dat er van die heerlijke feelgoodfilms gemaakt worden met allstarcasts waar je "u" tegen zegt. Bekende acteurs die slechts een paar minuten in beeld verschijnen alleen om de juiste kerstboodschap over te brengen: lief zijn voor elkaar.De Roemeense film Tuesday, After Christmas uit 2010 wijkt af van de clichés. In de eerste scène al, waarin Paul (Mimi Branescu) en Raluca (Maria Popistasu) naakt op bed liggen. Geen stereotypische perfecte lichamen, maar gewoon twee mensen waar we ons echt mee kunnen identificeren. Heel iets anders dan Cameron Diaz of iets in die richting. De film komt wat traag op gang maar al snel blijkt het naakte stel niet officieel bij elkaar te horen. Zij is zijn minnares en hij heeft een vrouw en een dochter, met wie hij aankomende kerst natuurlijk samen hoort te zijn.

Kerst speelt een rol in de film, maar is niet prominent aanwezig. Dit maakt de film realistischer dan de al eerder genoemde allstarcastfilms. Het meest realistische en wellicht zelfs het hoogtepunt van de film is ‘het moment van de waarheid’. Wanneer Paul aan zijn vrouw Adriana (Mirela Oprisor) verteld dat hij verliefd is geworden op een andere vrouw reageert de actrice die Adriana speelt zo goed, zo realistisch en zo voelbaar pijnlijk. Het acteerwerk is op dat moment op z’n sterkst en geeft de film een extra punt.

Voor mensen die meer zin hebben in een ‘feel no good’-film en die wel houden van een bijzonder stukje acteerwerk is Tuesday, After Christmas de film voor de dinsdag na kerst. Mooi en oprecht, wat traag, maar dankzij het goede acteerwerk zeker de moeite waard.
DVD

31/10/2011

Filmfreak Distributie

16:9 anamorf

Roemeens DD 5.1

Nederlands, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.