Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

30/07/2012

Underworld: Awakening

Visueel vampierengeweld

Underworld: Awakening is alweer de derde vervolgfilm uit de Underworld-reeks. Opnieuw zien we Kate Beckinsale als sexy vampier-killer Selene. Het verhaal gaat verder waar deel twee gebleven was. We komen steeds meer te weten over de wereld van Vampieren en Lycans. Zo nu en dan wordt er even teruggekeken naar wat er in de vorige twee delen gebeurd is, om vervolgens met volle overgave verder te gaan met het verhaal.Na twaalf jaar ingevroren te hebben gezeten in een onderzoekslaboratorium van Dr. Jacob Lane (Stephen Rea), wordt Selene bevrijd door een andere vampier. Zij heeft na het verlies van Michael nog steeds het gevoel dat hij leeft en staat door een bepaalde energiebron met zijn geest in contact. Dr. Lane is al enige tijd bezig om met het bloed van Selene een supersterke Lycan te maken en op deze manier de mensheid uit te roeien.
 
De Lycans (een type weerwolf) zijn nu meer teruggetrokken en leven hoofdzakelijk in de riolen en schaduwen van de stad. Totdat Selene zich weer laat zien, want zij is een vampier die zich keert tegen de Lycans en de strijd met ze aangaat. Daarbij krijgt ze hulp van David (Theo James), die net als zij en haar mysterieuze bevrijder graag de strijd aangaat tegen deze monsterlijke figuren.
 
Regieduo Måns Mårlind en Björn Stein hebben Underworld: Awakening in dezelfde stijl gehouden als zijn voorgangers. Wel hebben ze getracht om er iets meer emotie en verhaal in aan te brengen dan alleen maar het afslachten van vampieren en ander gespuis. Helaas is dat niet helemaal uit de verf gekomen. Hier en daar zitten er wel wat scènes in die wat dieper ingaan op de karakters, maar het blijft een vlak geheel.
 
Er is vooral veel aandacht besteed aan de visuele en actiekant van het verhaal. Hierdoor is het voor de actie- en vampierenfans zeker de moeite om naar te kijken. De lengte van de film van iets minder dan anderhalf uur is ook prima, want je moet stoppen op het hoogtepunt. Over de acteurs is weinig op te merken, want zij hoeven hun karakters niet veel diepgang te geven en spelen hun rol zoals je gewend bent in een genre als dit.
 
De schijf
De Blu-ray film heeft digitaal 5.1 en DTS-geluid en klinkt lekker uit het geluidssysteem. Daarnaast bevat de disc ook enige extra’s als een kijkje achter de schermen, bloopers en een picture-in-picturefunctie. Hierbij wordt er tijdens de film ingegaan op de scène en zo kom je iets meer te weten over de keuzes van de regisseurs. Al met al een film die je zeker zal vermaken en waar je door de effecten met veel plezier naar zult kijken.
Blu-ray

06/06/2011

Sony Home Entertainment

1080p High Definition, High Definition 16:9 Anamorphic, High Definition 2.40:1, 2.35:1

DTS HD Master Audio 5.1, Engels, Japans, Frans

Nederlands, Deens, Engels, Fins, Frans, Japans, Noors, Portugees, Zweeds

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.