Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
20/08/2019

Veearts Maaike

Onverschrokken trekt ze door het Groningse land van boer naar boer voor een uiteenlopende problematiek van de koeien. In de nieuwste documentaire van Gouden Kalf winnaars Musch & Tinbergen zien we een indringende kijk in het leven van de jonge en gepassioneerde veearts Maaike.Musch & Tinbergen hebben, na Rotvos, weer zo’n heerlijk observerende documentaire gemaakt: alsof je zelf op de voorbankbank of zit tussen de boeren op hun immense bedrijven zit. Gronings platteland leent zich uitstekend voor drone-shots. Musch en Tinbergen hebben een ideale hoofdpersoon gevonden: welbespraakt, gepassioneerd, fotogeniek, en laverend tussen beroep en beleid.

Antibioticagebruik
Maaike en haar collega’s strijden daarnaast samen met de boeren voor het verminderen van antibioticagebruik. Ze kennen allemaal de problemen die ontstaan door resistente bacteriën. Maaike is naast veerarts ook actief als vertegenwoordiger voor de Nederlandse dierenartsen in Europa. De film geeft zo een duidelijk beeld van wat politiek en beleid betekent voor de veehouders op het platteland in Groningen.

Veearts Maaike biedt een intieme inkijk in het echte Nederlandse boerenleven. Uw recensent ziet wel een geschikte kandidaat voor een toekomstig minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

 

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.