Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

04/05/2010

Very Short Film Festival

Very Short Film Festival

Heel veel keer kort is nog best lang

Heel veel keer kort is nog best lang
8 mei 2010 t/m
Waar vind je nog meer dan vijftig films voor 5 euro? Nee, het was niet de vrijmarkt van afgelopen Koninginnedag, en het zijn ook niet de rechtenvrije horrorboxen uit de jaren ’30 en ’40. Het is een heus festival dat op 8 en 9 mei het Crea-theater in Amsterdam aandoet: het Very Short International Film Festival. Ook wel bekend als le Festival International des tres courts, aangezien de chaotische website doet vermoeden dat het hier een Frans initiatief betreft dat aan het rondreizen is geslagen.

Hoe het ook zij, heel veel films met één verbindende factor: ze duren allemaal minder dan drie minuten. Wie bekend is met Korte Films weet dat dit een hoog feestgehalte kan hebben. Alsof je twee uur lang alleen maar punchlines hoort, zonder dat eerst iemand de voorbereidende mop verkeerd navertelt. Informatie over de vertoningen in Crea vindt u hier; de trailer van het festival hier.

Ben je niet in Amsterdam, heb je een gebiedsverbod voor het Crea-theater of heb je die vijf euro (3 voor studenten) toch voor Moederdag gereserveerd? Niet getreurd. De website van Very Short heeft namelijk alle filmpjes van de vorige elf edities (had ik al gezegd dat dit jaar de twaalfde editie is?) online staan. Hier om precies te zijn.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.