Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

11/06/2012

Waldemar Torenstra lanceert EU1

Waldemar Torenstra lanceert EU1

Op 17 februari van dit jaar ging EU1 live met als uitgangspunt een platform te zijn waar film en tv- makers, merken en publiek samen komen om films, series en documentaires te kijken of te helpen realiseren. Ook het genereren van fondsen is een onderdeel van EU1.

EU1

EU1 heeft als doelstelling om meer merken en makers aan elkaar te koppelen om uiteindelijk het aanbod van kwalitatief hoogwaardige Nederlandse producties te vergroten. Uiteraard kunnen makers ook zelf hun films en series aanbieden.  De films van EU1 zijn behalve op het internet ook op kanaal 121 van UPC te bekijken.  Deze maand zal ook bij Ziggo  EU1 via ON DEMAND worden aangeboden met een potentieel bereik van 2,1 miljoen Nederlandse huishoudens.  Hyves doet eveneens een duit in het zakje door elke week een EU pitch onder de aandacht van het Nederlands publiek te brengen. Filmmakers staat het vrij om naar keuze hun producten via de site dan wel via de bovengenoemde kanalen aan te bieden.

Energiereus Eneco steunt, als eerste,  de pitch (film) Balance, een korte film met o.a. Cas Jansen (All Stars, Lek) en Waldemar Torenstra (Bruidsvlucht, De Gelukkige Huisvrouw)  in de hoofdrol. Balance bijt het spits af en is nu te zien via EU1. Ook Ruben, het filmdebuut van regisseur Thijs Verhoeven met bijrollen van Jim de Groot en Luca Borsato ( de zoon van...) komt er aan. Ruben dient als voorlichtingsfilm voor middelbare scholieren tegen o.a. homogeweld onder jongeren. Bovendien zal de film worden ingezonden naar het Nederlands Film Festival 2012. De trailer van Ruben is te bekijken op www.eu1.tv.

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.