Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
03/04/2024

Wednesday

In de Netflix-serie Wednesday van regisseur Tim Burton zien we hoe de jonge Wednesday Addams (Jenna Ortega) gevormd wordt. Ze gaat samen met haar broertje Pugsley (Isaac Ordonez) naar een reguliere middelbare school, echter kan ze er moeilijk aarden. Helemaal als ze ziet dat Pugsley vrij vaak gepest wordt. Ze steekt er een stokje voor door de pestkoppen flink aan te pakken. Dit heeft wel grote gevolgen, want haar ouders Morticia (Catherine Zita-Jones) en Gomez (Luiz Guzman) zullen haar naar een speciale ‘outcast’ school moeten gaan in het Amerikaanse stadje Jericho. De Nimmermeer Academie zal vanaf nu haar plek worden en zal ze voor vele uitdagingen en keuzes komen te staan. De personages zijn van Charles Addams en het verhaal is bedacht door Alfred Gough en Miles Millar. 
Deze speciale school, die opgericht is in 1791, staat onder leiding van directrice Larissa Weems (Gwendoline Christie) en houdt metname de jonge dame goed in het oog. Wednesday maakt kennis met een divers palet aan medestudenten. Deze zijn in verschillende groepen onderverdeeld, de tanden, vachten, schubben en gorgonen. Ofwel vampieren, weerwolven, vismensen en monsters met slangenharen en ijzeren klauwen. Een gezellige club jonge mensen waar Wednesday vanaf nu onderdeel van uitmaakt. 
Geheimen
Op zolder zal ze samen met weerwolfje Enid Sinclair (Emma Myers) haar kamer delen. Deze vrij vrolijke en kleurrijke meid is de tegenpool van Wednesday. Naarmate de tijd verstrijkt groeien ze naar elkaar toe en ontstaat er een soort band tussen de twee. Maar deze school heeft ook geheimen, die Wednesday maar al te graag wil blootleggen. Met alle gevolgen van dien.
Regisseur Tim Burton heeft met dit verhaal de basis van het leven van Wednesday laten zien. Hoe ze haar schooltijd doorkwam en met wie en wat voor wereld dit allemaal is. Als kijker wordt je vanaf het begin in het verhaal gezogen, niet alleen door de vele bijzondere personages, maar ook door de sfeer, muziek en typische Burton-stijl. Het is heerlijk om te zien. Er is met veel zorg aan gewerkt en wordt je getrakteerd op een lichte vorm van horror, spanning en een tikkeltje humor. En dan met de muziek van Danny Elfman wordt het afgemaakt. 
Tegenpool
De wereld van Wednesday is uniek en origineel. Zelfs de twee knippende vingers uit het bekende Addams-thema krijgen een betekenis. De cast maakt het verhaal natuurlijk en daarvoor zijn zeer goede talenten bij elkaar gezet. Actrice Jenna Ortega speelt erg goed en laat zich keer op keer weer van haar ijskoude kant zien. Ze heeft de rol van Wednesday echt haar eigen gemaakt. Actrice Gwendoline Christie laat zich ook van haar goed kant zien. Ze weet de kijker naar zich toe te trekken en zorgt ervoor dat elke scene staat als een huis. De tegenpool van Jenna is veelal actrice Joy Sunday als Bianca Barclay. Als zij tegenover elkaar staan dan spat de lichaamstaal en sterke dialogen bijna letterlijk uit je scherm. En niet te vergeten Thing (Victor Dorobantu) is ook te zien. Deze hand is niet weg te slaan uit een verhaal als deze. En komt zeer realistisch uit de hoek.

Dit is gewoon een serie die je moet gezien hebben als je Addams-familie en Tim Burton fan bent. Elke aflevering blijft boeiend en er gebeurt veel. Laat je onderdompelen in de wereld van Wednesday, geniet en laat je vooral verrassen. Dit eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen van elk ongeveer 48 minuten en is verdeeld over drie DVD-schijven. Daarnaast is er ongeveer 20 minuten aan extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, interviews en nog veel meer.


DVD

27/03/2024

Warner Home Entertainment

Breedbeeld 16:9

Dolby Digital 5.1, Engels, Frans

Nederlands, Engels, Frans, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.