Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

De puike prijsvragen op een ooohverzichtelijk rijtje. Altijd overrooohmpelend, zelfs wij zijn er altijd weer overdooohnderd door, maar u kunt er wel vanuit gaan dat ze open voor iedereen zijn (registratie is niet benodigd). Reageren doet u via het reactieformulier (de reacties zijn niet zichtbaar) en vergeet u hierbij niet uw naam en adres achter te laten, zodat we weten waar de prijs heen moet. Achteraf doen wij de gegevens verdwijnen uiteraard (Hans Klok heeft ons al tonnen geboden voor deze truc...).
Win Come and See op DVD!
16/10/2019

Win Come and See op DVD!

Win Come and See op DVD!

De uit 1985 afkomstige film Come and See (Idi i smotri) is opnieuw uitgebracht en nu te winnen! Wil je kans maken op deze film, beantwoord dan de volgende vraag:

De titel van de film is herleidt uit een bekend boek, noem de titel van het boek en het hoofdstuk waarin het vermeld wordt.

Onder de goede inzenders verloten we 5 DVD’s van Come and See. Mede mogelijk gemaakt door Lumiere.Come and See
 
Wit-Rusland, 1943: de SS van Heinrich Himmler en Hitlers Wehrmacht houden huis onder de bevolking van de dorpjes van de uitgestrekte Sovjetrepubliek. De vijftienjarige Florja is getuige van extreme misdaden. Hij trekt op met de partizanen in het bos en raakt verzeild in zijn geboortedorp waar iedereen is uitgemoord. De doorstane gruwelen veranderen de vrolijke jongen in een vroegoude man.

Regisseur Elem Klimov zet alle middelen in om een bijna fysieke belevenis van oorlog over te brengen. Kom en zie is een woeste, lyrische koortsachtige droom. Het geweld, de razernij en de verschrikkingen van de oorlog komen heel dichtbij. Klimov was zich bewust van het confronterende karakter van zijn film. Hij zag het als een noodzakelijke getuigenis, een testament voor ‘de immense tragedie die een heel volk is aangedaan, een verslag van de oorlog die de hel is.’

Come and See – een adaptatie van de roman van Aleksandr Adamovitsj – is een van de klassiekers die door de Russische productiemaatschappij Mosfilm digitaal is gerestaureerd. Mosfilm werd opgericht in 1923 en richt zich op het behoud en de verspreiding van meesterwerken van de Russische cinema, waarvan een aanzienlijk deel werd geproduceerd tijdens de Sovjetjaren.