Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
10/10/2019

X-Men: Dark Phoenix

Steeds vaker krijgen personages uit de bekende X-Men reeks een eigen verhaal. Dit geldt ook voor Jean Grey/Phoenix (Sophie Turner) het jonge meisje dat een speciale gave heeft. Ze heeft namelijk een sterk magnetisch krachtenveld om zich heen. Waar ze zelf geen besef van heeft. Hierdoor verliest ze op jonge leeftijd haar moeder. Na het verlies gaat het niet zo goed met haar en weet haar vader ook geen raad meer. Professor Charles Xavier zal haar opnemen in de X-Men school. Vanaf dat moment zal Jean moeten leren omgaan met deze speciale gave. Het is zwaar en moeilijk, maar uiteindelijk lukt het haar en maakt ze deel uit van het X-Men team. Charles heeft haar alleen niet alles van haar verleden laten zien. Als ze er achter komt dat er meer is gebeurt, wil ze haar eigen pad bewandelen. Dit gaat alleen niet geheel zonder problemen.

 

Uitstekend

Regisseur Simon Kinberg heeft met dit verhaal een nieuw hoofdstuk in de X-Men reeks geopend en is tevens zijn regiedebuut. Het verhaal boeit vanaf het begin tot het eind en de cast zorgt voor goed acteerwerk. De effecten zien er uitstekend en realistisch uit. De continuïteit blijft constant in deze filmreeks. We zien wederom weer oude bekende en nieuwe personages worden geïntroduceerd. Dit maakt het verhaal sterk. 

 

Actrice Sophie Turner is bekend geworden door haar rol in Game of Thrones. Nu als Phoenix zien we dat ze veel in haar mars heeft. Niet alleen brengt ze haar dialogen sterk over, waardoor er interessante scenes ontstaan. Ze is lichamelijk ook erg sterk. In deze rol zien we dat ze zeker groot kan worden. Een actrices met veel kwaliteit. Oude bekende als Michael Fassbender (Magneto), Jennifer Lawrence (Raven) en James McAvoy (Charles Xavier) laten wederom zien dat ze hun personages nog niet ontgroeit zijn. Heerlijk om te zien en vormen een goed team die deze filmreeks diepgang geven.

 

Dit is een verhaal dat je wel gezien moet hebben. Het is zelfs los te zien van de reeks en ook niet X-Men fans zullen zeker geen spijt krijgen om dit te zien. Veel kijkplezier. Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, interviews en veel meer.Blu-ray

02/10/2019

Fox Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 7.1, Engels

Nederlands, Engels, Frans, Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.