Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
13/11/2019

Yesterday

Regisser Danny Boyle heeft met Yesterday een prachtig eerbetoon van The Beatles gemaakt. Het geeft je een fijn gevoel bij het kijken van de film en is helemaal niet cliché of zoetsappig. Acteur Himesh Patel zien we als Jack Malik, een singer-songwriter die er alles voor over heeft om beroemd te worden. Zijn goede vriendin en manager Ellie Appelton (Lily James) doet er alles aan om Jack zijn droom realiteit te maken. Alleen als op een avond in de hele wereld de stroom uitvalt, gebeurt er diezelfde avond iets merkwaardigs. The Beatles bestaan niet meer. Alleen Jack kan het zich herinneren. Dit is de kans om deze popgroep nogmaals een podium te geven.
Jack surft verder op het internet en komt erachter dat zelfs Harry Potter niet meer bestaat. Wat een drama. Maar niet voor hem. Hij gaat aan de slag om elke Beatle-hit terug te vinden in zijn geheugen en op zijn manier aan de wereld te laten horen. Alleen kan hij deze faam wel aan, een gewone Engelse jongen die een normaal leven leid. Maar goed ook al zijn het niet zijn eigen nummers, hij neemt ze op in de studio en wie weet wat er gebeurt. Vanaf nu zal zijn leven 180 graden draaien en zal hij ook de gevolgen van dit succes moeten incasseren.
 
Debuut
Danny Boyle heeft echt een goede film gemaakt die niet The Beatles de hemel in prijst, maar juist een verhaal vertelt dat laat zien dat deze muziek niet weg te denken is uit het leven. Daarnaast laat hij een vriendschaps- en liefdesverhaal zien die twee mensen door de muziek bij elkaar brengt. Helemaal mooi is dat acteur Himesh Patel hierin zijn debuut maakt. Hij alle muziek in de film zelf speelt en zingt. Zijn stem is zuiver en heeft een mooie klankkleur. Het is net alsof je zelf John Lennon of Paul McCartney hoort zingen. Gewoon een erg goede artiest die ook nog leuk kan acteren. Zijn tegenspeelster Lily James neemt hem aan de hand mee en samen zorgen ze voor interessante scenes. 
 
Bekende artiesten als Michael Kiwanuka en Ed Sheeran spelen ook mee. Waarbij Ed eens een grotere rol heeft gekregen en zijn acteertalent weer een stap verder heeft gebracht. Het is een echt verhaal, waarbij echte locaties gebruikt zijn en ook de bekende Abby Road Studio te zien is. Al met al een erg leuke, komische en muzikale film die zeker door elke muziekliefhebber gezien moet worden. Veel kijkplezier. Naast de film bevat de Blu-ray nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, interviews, bloopers en een drietal muziekclips.


Blu-ray

13/11/2019

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels, Frans, Duits

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.