Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

09/06/2011

Zuidoost-Europa in Amsterdam

Zuidoost-Europa in Amsterdam

In het kader van Filmorama’s Kooohppelingsservice vragen wij u aandacht voor het volgende. Bent of kent u een filmmaker uit (of in) Albanië, Servië, Kosovo, Macedonië, Bulgarije, Roemenië, Griekenland, Bosnië, Croatië, Montenegro, Turkije en/of Slovenië, of bent u gewoon geïnteresseerd in kunst en cultuur uit die regionen? Dan hebben we wellicht wat interessante links voor u.

Van 12 tot en met 16 oktober organiseert het Balkan Buro namelijk de vijfde editie van het Balkan Snapshot Festival in Amsterdam. Tijdens dit multidisciplinaire festival staat onafhankelijke kunst van jonge kunstenaars uit twaalf Zuidoost-Europese landen (jawel, de twaalf die hierboven genoemd werden) centraal. En bij kunst hoort uiteraard ook film. Om in deze discipline te kunnen voorzien hebben de organisatoren een prijsvraag opgezet: als u afkomstig bent uit een van de genoemde landen, of er nu woont en een korte film maakt, dan maakt u kans op een vertoning tijdens het festival én op een prijs van 500 euro. Meer info en spelregels vindt u hier (pdf).

Mocht u nu denken: “Da’s leuk en aardig, maar a) ik ben geen Zuidoost-Europeaan en b) ik plan mijn leven geen vier maanden vooruit”, dan hebben we nog wat gerelateerd korte-termijnnieuws voor u. Aanstaande vrijdag 10 juni opent in Sarajevo namelijk het eerste echte filmhuis dat zich volledig richt op arthousefilms. Zoals de naam Kriterion Sarajevo al doet vermoeden, is dit filmhuis het kleine broertje van het Amsterdamse Kriterion en dus is het daar ook feest.


Plaats uw reactie

Springrose op 09/06/2011

Roept u maar...
Springrose op 09/06/2011

I used to have an open mind but my brains kept falling out
Even voor de duidelijkheid: Zou je hier aan mee kunnen doen als je afkomst in één van die landen ligt maar dat je zelf geboren bent in Nederland?

(Als dit een stomme vraag is dan heb ik een ontzettend goed excuus: Ik ben namelijk net wakker :-))
Ralph op 09/06/2011

Wie kotst kan de gal verwachten
Dat gaan we gewoon even navragen :)

Verdere voorwaarden staan in ieder geval in het gelinkte pdf'je.

U hoort van ons :)
Sophie op 14/06/2011

Beste Springrose,

Het is helemaal geen domme vraag die je stelt, sterker nog, het brengt ons van de organisatie tot een dilemma. In de voorwaarden staat dat de filmmaker er zelf vandaan moet komen of daar zijn of haar basis hebben. Ik ga het nog in ieder geval overleggen en kom erop terug.

Groet,

Sophie
Sophie op 15/06/2011

Beste Springrose,

Na overleg hebben we besloten dat het wel mag. We zien graag je filmpje tegemoet komen!

Groet, Sophie
Caseybic op 28/01/2017

wh0cd128967 buy bentyl tretinoin cream .025 seroquel prednisolone online price of levitra viagra suhagra clindamycin clindamycin generic
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.