Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

06/02/2009

Geachte filmdistributeurs der Lage Landen, editie III

Geachte filmdistributeurs der Lage Landen, editie III

Best Worst Movie

Best Worst Movie
Als filmliefhebbers zijn wij ons maar wat bewust van de enorme lading films die jaarlijks worden uitgebracht. Uw taak om ons de beste voor te schotelen in bioscoop en op dvd is daarom geen makkelijke, en vaak zelfs een ondergewaardeerde. Daarom helpen we u graag in de voorselectie. Scheelt u werk, en wij zullen niet meer zeuren dat Meet the Spartans de bioscoop gehaald heeft, terwijl we nog steeds zitten te wachten op King of Kong.

Afijn, tijdens onze behulpzame zoektocht stuitten wij op de documentaire Best Worst Movie. In deze film wordt gekeken naar de enorme fancultuur achter de legendarische prutfilm Troll 2. We hebben het over hedendaagse bioscoopvertoningen die ongeveer meer publiek trekken dan de film oorspronkelijk deed in zijn hele eerste jaar. En het is niet alleen lachen om fanatiekelingen (of hoe noem je iemand met een troll-tattoo?), maar we krijgen ook interviews met de gelegenheidsacteurs die twintig jaar geleden het script voorlazen.De film van Michael Stephenson beleeft volgende maand zijn wereldpremière op het SXSW-festival in Austin, Texas. Gaat u dus vooral even kijken, hoewel wij schatten dat dit wel een blinde aankoop waard is. Er zijn immers slechtere trailers. Kortom, wij verwachten veel van de film, en van u.

In het bijzonder richten we ons nog even tot de dames en heren van 20th Century Fox Home Entertainment. Ja, ontken het maar niet: u bezit de verantwoordelijkheid over het MGM-portfolio en daarmee ook over releases van Troll 2. Wie er als extra bij wie op de dvd moet komen, laten we aan u, maar dit is toch een mooie gelegenheid om nog wat Troll 2 schijfjes te slijten zonder ze steeds bij Troll (deeltje 1) erbij te moeten zetten.

Met vriendelijke groet,

De Film-O-Rama redactie