Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

15/08/2010
Twaalf films, personen, scènes, props, etc. die één ding gemeen hebben: ze hebben iets gemeen.


De 12 teams die je om een klusje kan sturen...

De 12 teams die je om een klusje kan sturen...

Het intergalactische team

Het intergalactische team
Star Wars

1.Luke Skywalker
2.Princess Leia
3.Han Solo
4.Chewbacca
5.Lando Calrissian
6.Obi Wan Kenobi
7.Yoda
8.C3PO
9.R2-D2

Star Wars - Han, Chewie, Obi en Luke
De andere 5 moet u er maar even bijdenken...

Deze fijne mix van zwaardvechters, vrijbuiters en robots kun je vergelijken met het negen-koppige genootschap dat Tolkien ooit verzon. Ieder lid heeft zo zijn eigen sterke en zwakke punten en allen kennen een gezamenlijk doel waarbij egoïsme een niet onbelangrijke rol speelt. Qua onderlinge communicatie loopt het hier en daar vrij stroef en de stevige persoonlijkheden staan elkaar ook vaak in de weg zodat uiteindelijk de aartsvijand van voorheen, Darth Vader, een handje moet helpen. Hoe het ook zei, dit intergalactische team is zo beroemd en geroemd dat wij er eigenlijk niet omheen konden.

De ster:
Het is een onmogelijk keuze, want Yoda is de oude meester en Obi Wan weet zelfs na zijn dood van belang te zijn, maar de uiteindelijke ster van dit team is toch Han Solo. Of eigenlijk Harrison Ford. Indiana Jones werkt toch liefst alleen en Ford tekort doen in deze reeks over, uiteindelijk vooral jaren ’80 helden, zou een grove misvatting zijn. Daarnaast is Han Solo een ultieme actieheld. Hij is stoer, hij is knap, hij weet van wanten, is voor niemand bang, hij is gevat en arrogant, maar stelt zich uiteindelijk ook het meest kwetsbare van allen op als hij zijn leven durft te geven voor de goede zaak en uit liefde voor Leia. Zoals gezegd, een ultieme held en iemand die de blaffer verkiest boven de hocus pocus van “the force”.

Han Solo en co.

Pagina's     1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     11     12     13    
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.