Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

15/08/2010
Twaalf films, personen, scènes, props, etc. die één ding gemeen hebben: ze hebben iets gemeen.


De 12 teams die je om een klusje kan sturen...

De 12 teams die je om een klusje kan sturen...

Het filantropische team

Het filantropische team
The Magnificent Seven

1.Chris Adams
2.Vin
3.Bernard O’Reilly
4.Lee
5.Harry Luck
6.Britt
7.Chico

The Magnificent Seven

Uiteraard gebaseerd op Kurosawas meesterwerk, en voor velen is de keus voor deze western dan al een schande, maar zeker geen kleine jongen of slappe remake. The Magnificent Seven is een van de fijnste westerns van na de glorietijden in de jaren ’50 toen het genre zeer populair was. En de cast is om van te likkebaarden. Yul Brynner, Charles Bronson, James Coburn en Eli Wallach (de bad guy) om er maar een paar te noemen. Het fijne aan deze groep schietgrage cowboys is vooral dat ze het allemaal uit filantropische overwegingen doen, althans bijna allemaal. En het loopt voor velen slecht af, iets wat je ook niet vaak ziet in pretentieloze westerns.

De ster:
We waren nog een topacteur vergeten te noemen en ondanks dat alle zeven wel op de een of andere reden hier uitgelicht mocht worden kiezen wij zonder twijfel voor Vin, magistraal en met veel gevoel voor arrogante koelheid gespeeld door Steve McQueen. Of je McQueen nu in een snelle auto, op een motor of op een paard zet: hij steelt de show. En Vin steelt de show in The Magnificent Seven. Ondanks dat de tegenstand vele malen groter is dan de zeven kunnen bevechten blijft Vin onder alle omstandigheden koel en professioneel. De kans is alleen vrij groot dat hij na iedere missie er weer vandoor sjokt met zijn viervoeter.

The Magnificent Seven - Steve McQueen, Yul Brynner
Pagina's     1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     11     12     13    
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.