Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

15/08/2010
Twaalf films, personen, scènes, props, etc. die één ding gemeen hebben: ze hebben iets gemeen.


De 12 teams die je om een klusje kan sturen...

De 12 teams die je om een klusje kan sturen...

Het testosteronteam

Het testosteronteam
Aliens

1.Ellen Ripley
2.Bishop
3.Cpl. Dwayne Hicks
4.Carter Burke
5.Rebecca "Newt" Jordan
6.Pvt. Hudson
7.Lt. Gorman
8.Pvt. Vasquez
9.Sgt. Apone
10.Pvt. Drake
11.Pvt. Frost
12.Cpl. Ferro
13.Pvt. Spunkmeyer
14.Cpl. Dietrich
15.Pvt. Droew
16.Pvt. Wierzbowski
 
Aliens

"Lean and mean marines" doen het altijd goed in een rijtje van teams die een klusje moeten klaren. Het oorspronkelijke team zit goed in de mensen maar van sommige leden wordt zodanig weinig vernomen dat ze bijna tot collector's items verworden. Het duurt tenslotte niet lang voordat de boel is uitgedund en we tot onze kernploeg geraken. Uiteraard aangevoerd door koningin der Alien-serie Sigourney Weaver. Paul Reiser als Burke als de man die bewees dat werelwijde corporaties Duivelse uitvindingen zijn, is uiteraard ook om te smullen. Zeker in het vale, kille licht dat Cameron zo meesterlijk gebruikt. En dan hebben we de mariniers die het wel redden, voor zoloang het duurt; de vrouw-die-alle-mannen-willen-zijn Vasquez, de man-waarvoor-alle-mannen-zich-schamen Hudson, de eervolle Gorman, synthetische man Bishop en man-der-mannen Hicks. Tot slot uiteraard Ripley's substituutdochter Newt, die de belangrijke taak heeft het plot voort te stuwen op momenten dat het dreigt stil te komen liggen.
 
De ster:
U roept nu uiteraard meteen "dat moet Ripley wel zijn". Ja, daar zijn we het dan toch even over oneens. Het is niet dat we niet getwijfeld hebben, maar uiteindelijk is Hicks de betere teamspeler. Ripley mag dan goed met hef-robots overweg kunnen, je moet ze wel in de buurt hebben, wil je ze kunnen gebruiken en daarnaast was het Hicks die door de 'afdaling naar de hel' heen sliep. We bedoelen maar... Tot slot is Ripley toch een beetje de einzelganger en er is nu eenmaal geen I in team, zou een door sportfilms geobsedeerde Amerikaan te melden hebben.
 
Aliens' Hicks - Michael Biehn
Pagina's     1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     11     12     13    
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.