Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

14/10/2010

Donderdagse Duiten: Week 41

Donderdagse Duiten: Week 41

Kassa voor de romcom

Kassa voor de romcom

Lopen (of vliegen) de Guardians nog steeds voor Tirza? Hoe zit het eigenlijk met The American? En heeft Eat Pray Love de eerste plek bemachtigd? Lees het in Donderdagse Duiten.1. Eat Pray Love (1) (612.400)
2. Tirza (2) (245.300)
3. Legend of the Guardians (2)( (182.800)
5. Grown Ups (5) (167.000)
6. The American (4) (124.660)
7. Foeksia de Miniheks (1) (123.800)
8. Inception (12) (109.900)
9. Resident Evil: Afterlife (3) (99.650)
10. Devil (4) (72.300)
Bron: NvF 
Leeswijzer: Titel (Aantal weken in de bioscoop) (Opbrengst deze week)
 
Zoals verwacht zwichtte Nederland voor de gebiedende wijs en kozen we voor Eat Pray Love, de romantische komedie met Julia Roberts gebaseerd op het gelijknamige boek. Met een meer dan dubbele opbrengst vergeleken met de nummer 2, Tirza, en nog 200.000 verdiend tijdens de Ladie's Night en andere voorpremières, is de film een dikke winnaar te noemen. Onze recensie is vooralsnog uitgesteld, maar één ding heeft de film al in de zak: de titel Pakker van de Week
 
Op nummer 3 vinden we Legend of the Guardians, die op meer schermen draait dan nummer 1 en 2 bij elkaar maar alsnog minder dan 1/4 ervan incasseert. Of Guardians het op kan nemen tegen meer kindvriendelijke matinées, zoals de nieuwe Ernst en Bobbie film en Foeksia de Miniheks, is nog maar de vraag. Die laatste kwam overigens binnen op nummer 7, een aardige prestatie voor een lowbudget kinderfilm.
 
De Zakker vinden we op nummer 20; zeven plaatsen gezakt is een stevige 'foei' voor Marmaduke. Een daling van 56,2 % in bioscoopbezoek kwam als hondenweer bij heldere hemel. Om te janken, is het niet? Alle woordgrappen terzijde, is dit hoogst waarschijnlijk Marmadukes laatste week in de bot top 20.
 
Volgende Week...
 
Het regent kinderfilms met deze week Briefgeheim, Despicable Me en Sinterklaas en het Pakjes Mysterie. Despicable Me vormt hier het grootste gevaar voor de top 10, al zal Briefgeheim wellicht de plank ook niet misslaan. Sinterklaas doet het altijd wel goed; ook deze zal niet in de kou blijven staan. Verder ook Life As We Know It, Lang & Gelukkig en Red met brede releases, en beperkte releases voor Schemer, The Killer Inside Me en Honey (Bal).
 
Woensdag 20 oktober is een nachtpremière van Paranormal Activity 2 (niet voor de snel-schrikkenden) bij Pathé Spuimarkt te Den Haag. De misdaadthriller van Ben Affleck met Ben Affleck, The Town, draait vanaf morgen al beperkt bij Pathé door het hele land. Voor wie vorige week The Social Network miste, is deze week een herkansing bij Pathé De Munt, Arena en MustSee Tilburg. Niet deze week maar wel interessant om te melden is de kaartverkoop voor een Tron: Legacy Night ook gestart, met 23 minuten aan exclusief materiaal bij de drie Pathé IMAX-zalen in Nederland. Aanmelden kan gratis bij Pathé, de aanmeldingen zijn beperkt dus wees er snel bij. De voorstelling is op donderdag 28 oktober om 21:00.


Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.