Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

02/03/2011

Hoe het wel moet...

Hoe het wel moet...

Een pakkend dankwoord

Een pakkend dankwoord
Stotterende actrices, acteurs die een verfrommeld briefje uit hun binnenzak halen, overdreven lachjes die andere emoties moeten onderdrukken - de dankwoorden bij de Oscars zijn vaak weinig plezierig, zowel voor de winnaars als voor de kijkers. Variërend van filmers die hun carrière veilig willen stellen door ongeveer de hele aftiteling van hun film voor te lezen, aangevuld met hun stamboom, tot acteurs en actrices die op het podium staan alsof er buiten beeld een gijzelnemer zijn wapen op hen richt.

Ook dit jaar was er weer weinig te lachen bij de Oscars, zoals alleen al blijkt uit het feit dat iedereen het over de "F-bomb" van Melissa Leo heeft. Als dat het enige is dat de Oscar-geschiedenis in gaat dit jaar, dan was het een karige editie. Maar goed, dat de Oscars té stijfjes, té formeel en té politiek zijn, wisten we eigenlijk al lang. Het mooie hieraan is echter dat ik altijd weer terug moet denken aan de dankwoorden in de filmgeschiedenis die wel de moeite waard waren - en nog steeds zijn.

En wie kan die lijst beter aanvoeren dan Jim Carrey met zijn vertoning tijdens de Mtv Movie Awards 1999. Carrey was genomineerd voor Best Male Performance voor zijn rol in The Truman Show, maar leek niet te zijn komen opdagen voor de ceremonie. Tot zijn naam werd uitgesproken althans.
Plaats uw reactie

Phyllissergo op 28/01/2017

wh0cd656193 tretinoin cream buy abilify viagra 50mg levitra price
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.