Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

20/05/2011
Twaalf films, personen, scènes, props, etc. die één ding gemeen hebben: ze hebben iets gemeen.


Dronken Dooohzijn - de beste alcoholistenfilms

Dronken Dooohzijn - de beste alcoholistenfilms

De top 12 alcoooholisten

De top 12 alcoooholisten
Onlangs ging Arthur in première, een remake van de klassieke komedie uit 1981. In Arthur speelde Dudley Moore de leukste rol uit zijn carrière als zoon van een schandalig rijke vader. Arthur heeft alles wat zijn hartje begeert, maar hij vult zijn dagen vooral met drinken en lachen om zijn eigen grappen (later meer over deze film). Ter gelegenheid van de remake en omdat het leuk is om filmlijstjes te maken, presenteert Filmorama een dooohzijn aan films waarin alcoholisten centraal staan.
Films over alcoholisten zijn meestal films waarin een acteur of een actrice het beste van zichzelf kan laten zien. Waar bij futuristische sciencefictionfilms de decors en de special effects het meest in het oog springen, zijn dat bij de alcohollistenfilms de prestaties van de acteurs. We komen in de lijst dan ook een hele hoop goede acteurs tegen. Maar niet onbelangrijk is het in toom houden van al dit gewaggel en gehik, dus ook voor een regisseur valt er veel eer te behalen. In de lijst staan films uit de jaren veertig en vijftig met zwart-witte drank, maar ook veel recentere dronkenlappen in kleur. Prijzenwinnende films en bijna vergeten pareltjes. Onafhankelijke kleine films en groots opgezet Hollywood-werk. Subtiel en minder subtiel. Niettemin, twaalf films die allemaal de moeite waard zijn eens te bekijken, in plaats van bijvoorbeeld een avondje in de kroeg te hangen.

Het aanbod is groot want op het witte doek wordt heel wat afgezopen, en vandaar dus enkele regels. De alcoholist moet wel centraal staan en niet slechts een drinkende bijrolspeler (Barney in The Simpsons Movie valt dus af) en de film moet min of meer serieus met het thema alcoholisme omspringen (The Simpsons Movie valt wederom af).
Pagina's     1     2     3     4     5     6     7     8     9     10     11     12     13     14    
Plaats uw reactie

Marcus op 15/02/2012

Jammer dat de films Bad santa en Fear & loathing in Las vegas er niet bij staan.
Bad santa gaat over zeker wel over een alcoholist en nog goed gespeelt ook door billy Bob thornton, ear en Loathing in las vegas gaat ook over een alcolholist maar is niet echt duidelijk omdat Hunter S Thomson er ook nog andere drugs-achtige dingen tot zich nam ( je verzint het zo gek niet of hij heeft het gebruikt).
StevenRex op 05/01/2017

propecia diclofenac buy inderal meclizine isoptin tetracycline levlen online noroxin vantin
Gytha op 16/03/2017

It's spooky how clever some ppl are. Thnska!
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.