Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

Tuurlijk weten wij wel waarover we praten (soms dan...), maar er zijn er altijd bij die het toch echt beter weten. Dan kunnen wij wel een pooohging wagen, maar het is nog beter dan te rade te gaan bij de echte kenners. Of zoals wij dat bezigen: De Cooohnnaisseurs.

Tuurlijk weten wij wel waarover we praten (soms dan...), maar er zijn er altijd bij die het toch echt beter weten. Dan kunnen wij wel een pooohging wagen, maar het is nog beter dan te rade te gaan bij de echte kenners. Of zoals wij dat bezigen: De Cooohnnaisseurs.

05/08/2011

De Cooohnnaisseurs: World Cinema Amsterdam 2011

De Cooohnnaisseurs: World Cinema Amsterdam 2011

10 augustus gaan ze dan echt van start (en morgenavond kunt u alvast een voorproefje krijgen). Het World Cinema Amsterdam filmfestival gaat 11 dagen films van over de gehele wereld vertonen.

Gandu
Gandu

Alsof het normaal al geen kwarwei is een keuze te maken uit een festivalaanbod, zit u nu ook met talloze, en totaal verschillende, herkomstlanden. Wij voelen uw last en vroegen Raymond Walravens en Anke van Diejen (programmeurs van het festival o.a.) naar hun tips voor het festival.

Startend met Walravens:

Viva Riva / Ghett'a Life

"Vanwege de focus op India en veel prijswinnende films uit Azië in de competitie dit jaar, dreigen het Afrikaanse Viva Riva en Jamaicaanse film Ghett’a Life een beetje onder te sneeuwen. En dat is onterecht want dit zijn twee frisse grote stedenfilms over zwarte subcultuur in Kinshasa, Congo en Kingston, Jamaïca. Zo vaak heb je niet de kans om films uit deze steden te zien, dus grijp je kans op zaterdag 13 augustus in Rialto, om 20.00 uur Viva Riva en om 22.00 uur Ghett’a Life. Daarna kun je meteen door naar de Indian Party in het festivalcafé."

Zaterdag 13 augustus, 20.00 uur, Rialto (Viva Riva)
Zondag 14 augustus, 17.30 uur, Rialto  (Viva Riva)

Zaterdag 13 augustus, 22.00 uur, Rialto (Ghett'a Life)
Zondag 14 augustus, 22.00 uur, Rialto (Ghett'a Life)Gandu (Asshole)

"Deze lekker tegendraadse film uit Delhi, India is alles wat Bollywood, India niet is. Regisseur Q heeft een, al helemaal voor Indiase begrippen, taboedoorbrekende film gemaakt die veel succes had op het afgelopen festival van Berlijn. Ga naar de officiële Nederlandse premiere op zaterdag 13 augustus en ontmoet regisseur Q na de film, en dompel je daarna onder met de Indiase beats van DJ Don die vast ook de prettig gestoorde muziek uit Gandu zal draaien…"

Zaterdag 13 augustus, 21.30 uur, Rialto (regisseur aanwezig)
Zondag 14 augustus, 19.30 uur, Rialto (regisseur aanwezig)


En Anke van Diejen mag afsluiten met haar tip:

Medianeras

"Gustavo Taretto weet met zijn debuut Medianeras zeer precies de tijdsgeest van nu te raken en maakt tegelijk een tijdloze film over eenzaamheid, architectuur en liefde. Een waar genot om anderhalf uur door Buenos Aires te dwalen. De film draait een aantal keer tijdens het festival, er is dus geen reden om de film te missen."

Donderdag 11 augustus, 22.15 uur, Rialto
Donderdag 18 augustus, 20.00 uur, Rialto
Vrijdag 19 augustus, 17.30 uur, Rialto


World Cinema Amsterdam is van 10 t/m 21 augustus te bewooohnderen in Rialto en tijdens de Open Air vertoningen op het Marie Heinekenplein. Op de site (www.worldcinemaamsterdam.nl) kunt u uiteraard o.a. het gehele programma vinden.

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.