Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 


Tuurlijk weten wij wel waarover we praten (soms dan...), maar er zijn er altijd bij die het toch echt beter weten. Dan kunnen wij wel een pooohging wagen, maar het is nog beter dan te rade te gaan bij de echte kenners. Of zoals wij dat bezigen: De Cooohnnaisseurs.

Tuurlijk weten wij wel waarover we praten (soms dan...), maar er zijn er altijd bij die het toch echt beter weten. Dan kunnen wij wel een pooohging wagen, maar het is nog beter dan te rade te gaan bij de echte kenners. Of zoals wij dat bezigen: De Cooohnnaisseurs.

23/02/2012

De Cooohnnaisseurs: Oscars 2012 III

De Cooohnnaisseurs: Oscars 2012 III

De Oscars, het is voor velen gissen. Zelfs voor ons... Wij zelf kunnen u dus helaas niet op weg helpen met uw keuzes bij uw vooorspellingen. Maar wij kunnen wel te rade gaan bij de echte kenners en vragen wat zij vooorzien. Of de Oscar Academyleden het dan vervolgens bij het rechte eind hebben dat is dan weer afwachten. Na het orakelende oreren van Lawrence Kelatow en Ton Roosendaal, vroegen we ons ook af hoe het zat met de montage.

Ouwehoeren
Ouwehoeren

We klopten aan bij Sander Vos, waar andere filmmakers dus bij aankloppen als ze hun film op vakkundige wijze gemooohnteerd willen hebben. En dat zijn er al een aantal geweest, getuige o.a. Vos' uitpuilende prijzenkast. Vos is dan ook van alle markten thuis; documentaires, korte films en uiteraard de speelfilms waarvan Tony 10, Ouwehoeren, All Stars 2: Old Stars, Black Butterflies, Club Zeus en Alles Stroomt een paar van de laatsten zijn. We vroegen hem welke film volgens hem de Oscar voor Beste Montage behoort te krijgen en aangezien we hem toch aan de praat hadden, welke film als Beste Film naar huis moet gaan.

"Ik ben een grote fan van Thelma Schoonmaker, dus ik zou haar graag een Oscar geven, maar dat kan ik dus nu niet omdat ik Hugo niet heb gezien.
The Girl with the Dragon Tattoo is spectaculair gemonteerd (en gaat 'm ongetwijfeld krijgen want spectaculair wordt meestal beloond), maar er zaten voor mij geen eye-opening 'schnitts' in zoals ik die aantrof in The Social Network. The Artist is natuurlijk een hele prestatie omdat er weinig tot geen geluid was om mee te werken in de montage, maar ik denk dat ik van de films die ik heb gezien zou kiezen voor The Descendants als winnaar van de montage-oscar. Die film zit zo stevig en prachtig in elkaar, dat ik 'm nog wel een keer of vier zou willen bekijken om er achter te komen wat me nou precies getroffen heeft en waarom.

Beste film... Ik denk The Artist. Dat is voor alle disciplines zó'n grote uitdaging geweest, en heeft bij alle afdelingen uiteindelijk zó goed uitgepakt, dat niemand daar omheen kan.
"

We hebben onze plicht weer gedaan: The Descendants editor Kevin Tent is op de hoogte gesteld dat hij met Schoonmaker mag gaan uitvechten wie de Oscar mee naar huis neemt. The Artist makers kunnen zich gaan opmaken voor een rumoerig avooohndje.
Plaats uw reactie

Precious op 05/07/2015

There are no words to describe how boicdaous this is.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.