Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

25/02/2012

The Lion King 2: Simba's Trots

Vorstelijk behandelde vervolgfilm

Terwijl we nog vrij recent hebben kunnen genieten van het onlangs in HD verschenen, prachtige origineel van The Lion King, zijn nu ook de delen 2 en 3 op het Blu-ray formaat uitgebracht. We gaan terug naar het warme Afrika, in de Savanne tussen apen en giraffen, waar de tijd allesbehalve heeft stilgestaan.Na de dood van Scar heeft Simba weer de macht overgenomen van de hyena's. Hij heeft met Nala een welpje gekregen, dochtertje Kiara. Ze gaat graag alleen op avontuur, precies zoals haar vader vroeger. De overbezorgde Simba stuurt Timon en Pumbaa mee maar al snel weet ze van het klungelige tweetal te ontsnappen. Die dag ontmoet ze Kovu, een leeftijdsgenootje dat ze meteen als nieuw maatje beschouwt. Maar helaas wordt haar al snel verteld dat Kovu de opvolger van Scar is. De rivaliserende families proberen de twee uit elkaar te houden, maar misschien is het juist wel de bedoeling dat de twee bij elkaar komen...

Wanneer de film start, en je de ietwat vlot geanimeerde beelden voorbij ziet komen, kom je al snel tot het besef dat het kippevel-moment van de Circle of Life intro uit '94 simpelweg niet te evenaren valt. Gek genoeg echter, krijgt dit tweede deel het wel voor elkaar, door op andere manieren uit te blinken zodat het zich weet te onderscheiden van de meeste Disney-vervolgen die door de jaren heen verschenen zijn.

Ten eerste Kiara en Kovu, die leuke toevoegingen blijken te zijn naast de al sterke karakters uit het origineel. Ook werkt het in het voordeel van de film dat vrijwel de complete cast (op Rowan Atkinson als Zazu na) weer van de partij is. Helaas overleed Madge Sinclair, de stem van Simba's moeder Sarabi, vlak voor de film en werd daardoor haar rol uit de film geschreven. Wél zijn er genoeg gelijkenissen te vinden, zowel verhaaltechnisch als muzikaal.

Ook is de muziek het vermelden waard, die vooral door medewerking van de Zuid-Afrikaanse componist Lebo M en zijn koor weer zorgt voor de authentieke klanken die de films zo bijzonder maken. Vooral de intro "He Lives in You", gezongen door hem en gecomponeerd door Hans Zimmer, is een waardige song die niet voor niets op Broadway gebruikt werd voor de musical van de eerste film. Elk nummer heeft echter wel zijn eigen equivalent met de soundtrack van de eerste film. Zo is "Upendi" makkelijk vergelijkbaar met "Hakuna Matata" en is "Love Will Find A Way" onvermijdelijk gerelateerd aan "Can You Feel The Love Tonight".

Beeld, geluid en bonus
Met een Disney op Blu-ray kan men er doorgaans vanuit gaan dat de kwaliteit, ongeacht de film in orde is. Ook hierbij kan ik gelukkig melden dat beeld en geluid beide van referentiekwaliteit zijn en ook de verpakking doet niet onder voor de behandeling van deel 1.

Wat betreft bonusmateriaal is er iets minder te beleven: One By One, ongetwijfeld de meest waardevolle extra, is een kort filmpje over kinderen uit een Afrikaans dorpje die gaan vliegeren. Deze beelden onder begeleiding van Afrikaanse muziek zijn weergaloos mooi alleen jammer dat het niet in HD op de schijf staat. Verder krijgen we een handvol trailers, een promotie van Blu-ray 3D, een korte Making Of en 2 spelletjes met Timon en Pumbaa.

Cooohncluderend
Vervolgen zijn vaker slecht dan goed, en natuurlijk kan Simba's Trots bij lange na niet tippen aan zijn machtige voorganger uit 1994. Met die gezonde gedachte kun je echter gerust deze film bekijken, want de kans is groot dat ondanks wat tekortkomingen, de film toch een leuke aanvulling vormt voor je collectie. De behandeling is alvast waardig aan de rest van de catalogus met perfect beeld en geluid! En de film... die is nog altijd beter dan veel animatiefilms die sindsdien wél een bioscooprelease kregen.
Blu-ray + DVD

22/02/2012

The Walt Disney Company Benelux

1080p High Definition 1.78:1 (16x9)

Engels: DTS-HD Master Audio 5.1, Nederlands DEHT 5.1

Nederlands, Engels

Plaats uw reactie

asSypeso7egu op 14/12/2016

floxin yasmin rizvi buy neurontin online website erythromycin cost of retin a
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.