Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

12/03/2012

The Lion King 3: Hakuna Matata

Middelmatige midquel

Het tweede vervolg dat oorspronkelijk als The Lion King 1 1/2 uitgebracht werd, is een van de vele Disney-vervolgen die een aantal jaren geleden gereleased werden. Verteld vanuit het oogpunt van Timon en Pumbaa, beiden zittend voor een tv-scherm waar zij controle over hebben, is dit het verhaal van hoe de vrienden elkaar leerden kennen en het ontstaan van hun motto 'Hakuna Matata'.



Voor dit vervolg, of lievergezegd midquel, is de vrijwel complete cast weer van de partij. Het komt de kwaliteit ten goede, want waar het verhaal duidelijk steken laat vallen, werken de komische personages waar de film het van moet hebben enkel mits ingesproken door de originele stemmen. De animaties zijn ietwat simpel maar wel netjes en nog altijd vele malen beter dan bijvoorbeeld de vervolgen/spin-offs van Aladdin of Beauty and the Beast.

Wat is dan het probleem met deze film? Buiten het feit dat een deel 3 van een van de succesvolste animatiefilms uit de geschiedenis bij voorbaat heiligschennis is, wrijven ze nog wat zout in de wonde door met gebrek aan respect de originele scènes te voorzien van boeren, scheten en meer van een dergelijk niveau waar in mijn ogen Disney boven hoort te staan. Laat dat alsjeblieft aan DreamWorks over. Ook het om de haverklap stopzetten en terugspoelen van de film door Timon en Pumbaa zorgde voor meer irritatie dan vermaak. Zat je net lekker in de film, zapte Pumbaa vrolijk naar een ander kanaal. Humor? Menig zucht van ergernis vloog door de kamer.

Muzikaal gezien is het gemis van Tim Rice en Elton John groot. De liedjes zijn simpel gehouden en missen aanstekelijkheid, hetgeen deel 2 nog wél had. Maar wanneer we kijken naar de gemiddelde doelgroep van de Disney sequels, dan zullen kinderen hier ongetwijfeld van smullen. Zij zullen immers niet snel vergelijkingen trekken met onze geliefde Classics of kritisch naar alle filmelementen kijken. Zij krijgen simpelweg ruim een uur gevuld met hun favoriete karakters.

Beeld, geluid en bonus
Precies zoals bij de voorgaande delen heeft Disney ook hier weer een prima release van gemaakt. Met artwork en een schuifhoes die mooi naast de rest staat, leveren ze een blu-ray die qua beeld en geluid tegen referentiekwaliteit zit. Qua bonusmateriaal op de blu-ray, dat bestaat uit Timon en Pumbaas vakantiefilm (5min) en een aantal promotionele trailers, is het zeer mager. Wil je toch nog meer extra's bekijken, dan zul je de DVD in je speler moeten leggen. Hierop staan namelijk alle oorspronkelijke DVD-extra's, inclusief een making of.

Cooohncluderend
The Lion King 3 is geen hoogvlieger. Het verhaal is aardig maar wordt helaas tegengewerkt door de vreemd getimede humor en het ontbreken van goede liedjes. Qua beeld en geluid is de schijf wederom genieten. Deze blu-ray is voor twee groepen interessant: Disney-completisten en kinderen die geen genoeg kunnen krijgen van de franchise. Indien er twijfel is, ga dan eerst voor een huurbeurt.





Blu-ray + DVD

22/02/2012

The Walt Disney Company Benelux

1080p High Definition 1.66:1 (16x9)

Engels: DTS-HD Master Audio 5.1, Nederlands DEHT 5.1 e.a.

Nederlands, Engels, Portugees, Spaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.