Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

27/03/2012

We gaan voor de 15e keer HAFF'en!

We gaan voor de 15e keer HAFF'en!
28 maart 2012 t/m
Het is haast ongelooflijk, maar wat ik u hieronder ga mededelen gaat de HAFF-organisatie dus in 5 dagen (van 28 maart t/m 1 april) proppen. Utrecht is even animatiehoofdstad van de wereld...

Alhoewel het festivalhart ditmaal klopt in het Louis Hartlooper Complex, kunt u ook terecht voor films en programma’s in Filmtheater ’t Hoogt, Wolff Camera en Dutch Game Garden. Tezamen bieden zij een breed programma dat loopt van korte films tot feature films en van seminars, lezingen en masterclasses tot games.

Zo kunt u bijvoorbeeld gaan kijken naar Blije Banaan van André Maat. Knipperen moet u daarbij niet, want na 20 seconden zit het er alweer op. Mocht u dat te snel gaan, dan kunt u ook kiezen voor bijv. The Monster of Nix van Rosto dat een half uur uittrekt voor de geanimeerde vertelling. Naast nog een hele lijst aan films, kent het HAFF ook zijn competitie programma voor korte films. Één daarvan is Big Signal van Evelien Lohbeck die in 2008 de webcompetitie HAFFTube won. Daarover gesproken, dit jaar ging de winst naar Bugging the Bug van de (nu) Canadese Velislav Kazakov.


Uit China komen drie korte premières: Double Fikret (Haiyang Wang), Grain Coupon (Chen Xi, An Xu, China) en Some Actions Which Haven't Been Defined Yet in the Revolution (Sun Xun, China). Dat is geen toeval want dit jaar besteedt het HAFF speciale aandacht aan China. Zo is oudbekende Haiyang Wang terug (won in 2010 een Grand Prix voor zijn film Freud, Fish and Butterfly) met Double Fikret en een winner’s programme, dat Wang zelf heeft samengesteld om te laten zien wat hem inspireert.
 
Naast al het korte, krijgen we dus ook het langere spul te zien. Zo zijn o.a. Phil Mulloy (VK), Carlos Osuna uit Colombia en Kounosuke Uda uit Japan van de partij. Maar ook uit eigen land, komt genoeg moois. Naast de competitiefilms worden er Nederlandse premières vertoond. Daarnaast worden enkele topfilms van het afgelopen jaar vertoond: Rango van Gore Verbinski (ging voor de Oscar), The Adventures of Tintin van Steven Spielberg, Gnomeo and Juliet, Kung Fu Panda 2 (3D), Puss in Boots (3D) en Une Vie de Chat.
 
Tot slot, mocht u de films niet afdoende vinden, komt het HAFF dit jaar ook met het themaprogramma HAFFGames rondom, ehhh, games dus. Waarbij o.a. twee animatooohren en twee gamedevelopers worden opgesloten om een game te ontwikkelen, die na het festival is te downloaden.  Daarnaast zijn er natuurlijk nog de eerder genoemde talloze seminars, lezingen, masterclasses.

Kortom, u moet aan de bak als uw een keuze wil gaan maken. Maar daar helpen wij, en het HAFF, graag bij. Wij vroegen een van de medewerkers naar de tips voor het festival.

Voor meer informatie kunt u terecht op de site van het HAFF!
Plaats uw reactie

arachni_name op 07/08/2017

1"'`--
Linda Grootman op 31/05/2019

Hallo


ik koop vaak wat bij u online
Maar ik heb een vraag, ik zie veel spullen in deze winkel http: //bit.ly/CheaperItem11 die u ook verkoopt in uw webshop.
maar daar items zijn 33% goedkoper, nou mijn vraag is wat het verschil is tussen u webshop en die van hun,
is het de kwaliteit of iets anders, Ik hoop dat u mij kunt helpen!

Met vriendelijke groeten
Linda Grootman
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.