Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

20/06/2012

De 10 redenen waarom Game of Thrones beter is dan The Lord of the Rings

De 10 redenen waarom Game of Thrones beter is dan The Lord of the Rings

Vloeken in de kerk

Vloeken in de kerk
De HBO-serie Game of Thrones is in de V.S. een fenomeen, een rage, een kraker. Was het eerste seizoen al uiterst populair, het recent geëindigde tweede heeft dit succes ruimschoots overtroffen. De makers besloten de titel Game of Thrones te handhaven voor de tweede serie, hoewel dit eigenlijk alleen de naam is van George Martins eerste boek uit de A Song of Ice and Fire-serie.


De kijkcijfers zijn fenomenaal (het is de op twee na meest bekeken serie in HBO’s geschiedenis, alleen True Blood en The Sopranos gaan GoT nog voor), de critici zijn laaiend enthousiast en verfilming van het derde seizoen gaat binnenkort van start. Eigenlijk rest er nog maar één vraag te beantwoorden: Is Game of Thrones beter dan Peter Jacksons The Lord of the Rings-trilogie?
Misschien is het vloeken in de kerk voor echte fantasyfans. Natuurlijk blijft Tolkien ‘das Mass aller Dinge’. Maar is George Martin de meester voorbijgestreefd? Zijn de HBO-series beter dan het drietal kaskrakers van New Line Cinema? Hier zijn tien redenen om die vragen met ‘ja’ te beantwoorden.

Pagina's     1     2     3    
Plaats uw reactie

Springrose op 21/06/2012

I used to have an open mind but my brains kept falling out
Je moet wel kijken of je geen acteurs door elkaar haalt Bart. Christopher Reeve is door zijn vertolking van Superman een iconische figuur maar heeft nooit in LOTR films gespeeld. Dat is dus Christopher Lee.

Ik heb nooit een aflevering van Game of Thrones gezien maar zal 'm wel op mijn "to do -lijstje zetten.:-)
Titia op 21/06/2012

Dat lijken me 10 goede redenen om de serie een kans te geven. Want laten we wel wezen: LOTR sucks.
irene niec op 21/06/2012

Ik heb nooit enige behoefte gehad om LOTR te gaan bekijken, maar Game of Thrones
lijkt me van een ander kaliber en ik wordt er nu toch wel een beetje nieuwsgierig naar.
Dus laat me maar winnen, dan kan ik het beter beoordelen.
Groetjes irene
Bart Schut op 21/06/2012

Dom onachtzaamheidje van mij, Springrose, dank voor je opmerkzaamheid.
Marnix op 21/06/2012

Maar het is natuurlijk niet gezegd dat hij er niet in had kunnen spelen, Springrose! En Bart's wens was gewoon even vader van zijn gedachte...

(En inderdaad dank voor je scherpte ;) )
Erwan op 21/06/2012

I don't know, I'm making this up as I go
Mee eens. Game of Thrones is een geweldige serie en ondanks dat ik de LotR-films kan waarderen vind ik ze wel wat overschat.

Sowieso vind ik dat HBO over het algemeen zeer verrassend uit de hoek komt als het gaat om sterfgevallen van belangrijke personages. Kijk bijvoorbeeld eens naar The Wire of Boardwalk Empire. Game of Thrones doet hier niet voor onder en de aanknopingspunten richting seizoen drie waren in ieder geval van dien aard dat ik niet kan wachten!
Springrose op 22/06/2012

I used to have an open mind but my brains kept falling out
Marnix...ik was er natuurlijk helemaal niet tegen Christopher Reeve in de serie (had hij geleefd en niet verlamd was). Want de verlamming speelde hem parten. Hij moest in die speciale rolstoel zitten met een beademingsapperaat en dat pastte natuurlijk niet in de serie. Overigens voordat Superman ooit op zijn pad kwam speelde hij in toneelstukken personages die niet zouden misstaan in GoT. Dus een hele rare gedachte was het niet. :-)

Aan de andere kant...Bart had een goed punt met Peter Dinklage. Geen standaard karakter maar een interessant personage. Zoiets had men wellicht ook voor Reeve kunnen doen.
asjefszot8ev op 29/09/2016

buspar tetracycline cost of celexa prednisone without prescription.net
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.