Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

De puike prijsvragen op een ooohverzichtelijk rijtje. Altijd overrooohmpelend, zelfs wij zijn er altijd weer overdooohnderd door, maar u kunt er wel vanuit gaan dat ze open voor iedereen zijn (registratie is niet benodigd). Reageren doet u via het reactieformulier (de reacties zijn niet zichtbaar) en vergeet u hierbij niet uw naam en adres achter te laten, zodat we weten waar de prijs heen moet. Achteraf doen wij de gegevens verdwijnen uiteraard (Hans Klok heeft ons al tonnen geboden voor deze truc...).
La vie d'une autre - 3 keer op dvd!
16/07/2012

La vie d'une autre - 3 keer op dvd!

La vie d'une autre - 3 keer op dvd!

Het is een ervaring die de meesten wel eens gehad zullen hebben: je hebt een leuke avond beleefd en de volgende ochtend heb je even moeite om weer grip te krijgen op je leven. Even opnieuw je slaapkamer in je opnemen, snel kijken of het zaterdag- of maandagochtend is, voorzichtig voelen of er iemand naast je ligt en je verwonderen over de enorme afwas.

Niets wat een kopje koffie of twee niet oplost. Tenzij je Marie heet en door Juliette Binoche gespeeld wordt. In de film La vie d'une autre wordt ene Marie namelijk wakker als 41-jarige, terwijl ze voor haar gevoel toch echt naar bed is gegaan als 26-jarige. Marie lijdt aan een vorm van geheugenverlies, en hoewel ze gevoelsmatig aan het begin van een nieuwe fase in haar leven staat - waaronder een prille relatie met Paul - loopt deze fase in werkelijkheid op zijn einde.

Met Binoche en Mathieu Kassovitz (als Paul) in de hoofdrollen zou je niet verwachten dat het hier een regiedebuut betreft, maar de Franse actrice Sylvie Testud wist beide grootheden toch te strikken voor haar eerste speelfilm als regisseuse. En die film kunt u nu zelf gaan aanschouwen - mocht u dat nog niet in de bios gedaan hebben - want hij ligt inmiddels in de winkel. Maar wij mogen namens distributeur De Filmfreak ook drie exemplaren weggeven. Vertelt u ons in welke film u wel eens wakker zou willen worden, en uw gegevens gaan mee in de hoge hoed.