Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

30/07/2012

Like Dandelion Dust

Kind in tweestrijd tussen vier ouders

Hoe ver ga je als ouder als je adoptiekind van je wordt afgenomen? Het overkomt Jack en Molly Campbell. Het gelukkige leven van het gezin Campbell wordt ernstig verstoord wanneer de biologische ouders Wendy en Rip Porter na zeven jaar Joey Campbell terug willen. Joey raakt verstrikt in een tweestrijd tussen de vier ouders. Aan de ene kant de rijke familie Campbell en aan de andere kant de Porters, die het niet breed hebben. Daarnaast heeft Rip ook nog eens zeven jaar in de gevangenis gezeten voor huiselijk geweld.Nadat Rip weer vrij is uit de gevangenis, wordt hij buiten opgewacht door zijn vrouw Wendy. Het duurt niet lang voordat Wendy Rip vertelt dat zij tijdens zijn periode in de gevangenis zwanger was van een zoontje en dit ter adoptie heeft afgestaan. Door een ongeldig contract kunnen Rip en Wendy hun zoontje weer terug eisen. Dit heeft alle gevolgen van dien voor hun zoontje. Joey leeft namelijk in weelde bij Jack en Molly Campbell. Het gerechthof wil dat Joey voorzichtig kennis maakt met zijn biologische ouders. Om uiteindelijk in drie visitaties de volledige voogdij weer terug te geven aan de biologische ouders. Jack en Molly geven natuurlijk niet zomaar hun kind op en gaan het adoptiegevecht aan tegen de Porters en justitie.
Like Dandelion Dust is geregiseerd door Jon Gunn en is gebaseerd op het boek van Karen Kingsbury. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Mira Sorvino (Mimic), Barry Pepper (The Green Mile), Cole Hauser (The Break-Up) en Kate Levering (onder andere bekend van de series Ghost Whisperer en Medium). Het acteerwerk van alle spelers is van zéér hoog niveau. Als toeschouwer wordt je bijna het beeld in gezogen door de sterke emoties van de acteurs. Het is niet verwonderlijk dat deze film hoge ogen heeft gegooid bij de filmcritici. Hij is dan ook tijdens het filmfestival seizoen in 2009 overspoeld met meerdere awards.
Like Dandelion Dust is nu uit op dvd. Hoewel de film een hoog "RTL4-woensdagavondafilm"-gehalte heeft en de gevoelige kijkers onder ons het wellicht niet droog zullen houden, is hij zeker ook voor filmhuisliefhebbers een aanrader. Ook al lijkt het alsof je van dit soort films er dertien in een dozijn kunt vinden en is de verhaallijn vrij dun, kijk deze film dan vooral om de perfecte uitvoering van de acteurs!
DVD

26/06/2012

Dutch FilmWorks

1.78:1

DD 5.1

Nederlands

Plaats uw reactie

felix op 30/07/2012

Leuke recensie! Vooral het rtl4 gehalte laat blijken dat dit wel een film is om lekker samen met vriendin op de bank te bekijken zonder in slaap te vallen.. Benieuwd naar het goede acteerwerk.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.