Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 

10/08/2012

Luther

Geen standaard politiewerk in de BBC-serie Luther

De tv-serie Luther is helaas maar twee seizoenen te zien geweest. Desondanks is deze topserie nu verkrijgbaar op dvd en kan elke liefhebber van Britse politieseries hiervan genieten. Acteur Idris Elba kruipt twee seizoenen lang in de huid van inspecteur John Luther, die de ingewikkeldste moordzaken van Londen moet oplossen.Inspecteur John Luther is niet zomaar een moordinspecteur. Hij analyseert de moordenaar grondig en weet deze al vrij snel te ontmaskeren. In elke aflevering worden diepe dialogen gevoerd, veel meer dan bij de meeste Amerikaanse series als Crime Scene Investigation. Hierdoor krijgt niet alleen het personage van John Luther meer gestalte, maar wordt het ook geen oppervlakkige politieserie.

Deze Britse serie is bedacht door Neil Cross, bekend van onder andere de politieserie Spooks, en is niet bepaald een standaard politieverhaal. Dit is een serie die je vanaf het begin pakt en je laat afvragen wat de volgende stap van Luther zal worden. Wel is hij zo nu en dan voorspelbaar, maar dat is niet erg. Als kijker wil je namelijk nog steeds weten waar het verhaal heen gaat en word je zo nu en dan vermakelijk verrast.

Onorthodox
Aan het begin van de serie is er een moord gepleegd bij een echtpaar thuis. Zowel de man als vrouw en zelfs de hond zijn op brute wijze neergeschoten. Dit is de eerste zaak voor Luther, die door een drankprobleem en zijn onorthodoxe manier van werken even op non-actief is gezet. Zijn baas heeft echter alle vertrouwen in hem en hij is nodig om deze moord te onderzoeken, dus keert hij terug als inspecteur.

Al vrij snel komt hij erachter wie de dader is. Helaas is de moord te mooi uitgevoerd en kan Luther het bewijs niet leveren. Vanaf dat moment begint er een kat-en-muisspel tussen hem en de dader. Dit wordt niet alleen fysiek gespeeld, maar vooral mentaal. De dader wil steeds meer van Luther weten en krijgt dat ook voor elkaar. Intussen moet hij verschillende moordzaken oplossen en staat zijn huwelijk op springen terwijl hij zijn vrouw, van wie hij zielsveel houdt, niet kwijt wil raken.

Luther is een zeer goede politieserie voor de liefhebbers van dit genre. De twaalf afleveringen van elk vijftig minuten geven een realistisch beeld van wat er allemaal achter de schermen speelt van een inspecteur en zijn team. De personages worden prima uitgediept en de acties zien er goed en realistisch uit.

De vier dvd’s bevatten verder geen extra’s. DVD

17/04/2012

JustBridge

16:9

5.1 Dolby Digital

Nederlands

Plaats uw reactie

Yogesh op 25/05/2014

All the Spring 11 dresses are so ptrety! Such a hard choice to make because they could be fit for different occasions and I would wear all of them. I had to choose between my three top favorites: Athelia, Willow and Margaret and at first I chose Margaret, but because it was high wasted and very chic, which I love. But then I saw Willow and Athelia, in which the colors were lighter and perfect additions for my closet (full of dark clothes). And between them, I loved both silhouettes, which then made it even harder!I finally decide the Willow because it could be very casual but can be dressed up. GAH, wish I could just own all of them!!
asjefsr2dy1s op 10/06/2016

clonidine adhd adults phenergan on line buy tamaxophen buy celebrex recommended site crestor 5mg
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.