Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

29/07/2015

Mission Impossible: Rogue Nation

Tom Cruise is terug om een nieuwe onmogelijke missie aan te gaan in Mission Impossible: Rogue Nation. Dit doet hij wederom als special agent Ethan Hunt in een spannend avontuur dat je van de ene in de andere actiescène laat komen. Samen met zijn team komen ze voor een zware klus te staan, het opsporen en uitschakelen van een terroristen groep die zichzelf de Syndicate noemen.Waar het vorige deel Mission Impossible: Ghost Protocall ophield gaat het nu verder. Alleen dit gaat niet zonder slag of stoot. Met als resultaat een aantal wilde achtervolgingen, sterke vechtscènes en mooie vrouwen die de show stelen.
 
Leugendetectie
Het wordt Ethan Hunt en zijn mannen niet gemakkelijk gemaakt. Maar daar is het ook een onmogelijke opgave voor. Niet alleen de Syndicate zit achter hun aan, maar ook de CIA. Het IMF-team bestaat niet meer. Al hun agenten zijn van de radar af en Benji Dunn (Simon Pegg) is werkt bij de CIA als data-analist en elke week een leugendetectie moet ondergaan om aan te tonen dat hij niet met Hunt samenwerkt.
 
Luther Stickell (Ving Rhames) wordt door William Brandt (Jeremy Renner) gevraagd om Hunt op te sporen. Dat doet hij vrij snel. Vanaf dat moment is de strijdt tussen leven en dood voor Hunt begonnen, want directeur Alan Hunley (Alec Baldwin) heeft een prijskaartje op het hoofd van Hunt geplakt. Maar Hunt maakt het zichzelf ook niet gemakkelijk om samen te werken met geheim agente Ilsa Faust (Rebecca Ferguson) die aan de zijde van crimineel en Syndicate leider Solomon Lane (Sean Harris) staat. Samen zullen ze alles eraan moeten doen om deze slechte groep uit te schakelen.
 
Spanning
Christopher McQuarrie is in de regie-stoel gaan zit om dit vijfde deel mee te laten doen met zijn voorgangers. Dit is hem zeker gelukt. Het verhaal zit vlot in elkaar. De ene actiescène volgt de andere in een rap tempo op. Met een race in de auto, motor en het hangen aan een vrachtvliegtuig geeft voldoende spanning.
 
Nieuwe spion-snufjes zijn ook te zien. Je ziet namelijk een altfluit veranderen in een snipergeweer. Leuk om te zien dat dit soort ideeën nog steeds bedacht worden. Verder bevat de film een scene die wel bij blijft. Cruise ofwel Hunt moet in een enorme onderwater serverruimte een ID-kaart verwisselen. Hier zijn de special-effects erg realistisch en spectaculaire.
 
Bad-guy
De acteurs zijn op een aantal nieuwe gezichten na identiek aan het vorige deel. Dit geeft het verhaal extra kwaliteit en de juiste MI-sfeer. Met name Simon Pegg is weer erg grappig. Zijn voorkomen maakt het gewoon leuk. Cruise doet waar hij goed in is en laat wederom zien dat hij nog steeds de energie heeft om Hunt te spelen. Actrice Rebecca Ferguson komt over als een stoere vrouw die haar mannetje staat. Ze gaat het gevaar niet uit de weg. Met haar mooie voorkomen is het een prettig beeld om naar te kijken.
 
Bad-guy Sean Harris laat met zijn fragile stem weten wie de touwtjes in handen heeft. Veel hoeft hij niet te doen, want daar heeft hij zijn mannetjes voor. Maar hij zet zijn rol wel overtuigend neer. De dialogen versterkt hij met zijn voorkomen. Zijn loopjongen, gespeeld door Jens Hulten , ook wel de bottendokter genoemd, speelt sterk, waardoor hij zelfs nog Sean Harris in zijn schurkenvoorkomen voorbij gaat.
 
Mission Impossible: Rogue Nation is een waardig vervolg in deze film-reeks. Nu de zomer echt begonnen is, zal dit zeker wel een van de betere blockbusters van dit jaar worden.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.