Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
08/02/2017

The Lego Batman Movie

Na het succes met De Lego film is er nu een vervolg. En wel voor Batman, want hij heeft zijn eigen eerste Lego Batman film. Onder de regie van Chris McKay komen wederom de bekende Lego poppetjes tot leven en ontstaat er een 3D actie-animatie-spektakel. Gotham City wordt belaagt door De Joker die samen met zijn schurkenbende de stad willen overnemen. En dat niet alleen, een grote bom zal tot ontploffing komen als de burgemeester niet luistert. Het is aan Batman om dit kwaad te bestrijden. Een film voor jong en oud.Batman (Will Arnett) krijgt het moeilijk in Gotham als hij te horen krijgt dat de Joker (Zach Galifianakis) weer met zijn bende de stad willen overnemen. En zien we niet alleen deze schurk, maar ook Two-Face (Billy Dee Williams), The Riddler (Conan O’Brein), Bane (Doug Benson), Catwoman (Zoe Kravitz) en noem het maar op, ze zijn er allemaal. En dat maakt dit ook een hele opgave voor Batman om al zijn tegenstanders te verslaan. De Joker heeft namelijk behoorlijk wat in petto voor de vleermuisman. Gelukkig is Alfred (Ralph Fiennes) in de buurt om Batman te helpen.
 
Batmangeschiedenis
Het is leuk om te zien dat de Lego poppetjes, voertuigen, blokjes en noem het maar op weer op het grote doek te zien zijn. Niet alleen de volwassenen zullen dit stukje cultureel-speelgoed weer zien leven, maar ook de jonge generatie, wordt door deze film geïnspireerd om zelf ook aan de slag te gaan met dit speelgoed. Het verhaal is zeker de moeite waard om te zien, want er gebeurt super veel. Niet alleen alle schurken zijn te zien, maar er wordt ook nog een knipoog gegeven naar de Batmangeschiedenis.
 
De stemmencast brengen de personages tot leven. De zware stem van Will Arnett zorgt ervoor dat Batman voldoende gestalte krijgt en hiermee een legopoppetje groot maakt. Daarnaast passen de andere stemmen zeer goed bij de personage. Dit maakt de film niet echt kinderlijk, maar komt het volwassen over.
 
Details
De vele details die de film bevat zijn een lust voor de ogen. Bijvoorbeeld bij het schieten van kogels, hoor je dan ook piew piew, erg geestig bedacht. En zo zitten er nog een aantal van deze originele goed doordachte uitwerkingen in. Niet alleen de actiescènes zien er spectaculaire uit, maar de film heeft een goede dosis humor waardoor het voor iedereen leuk is om naar te kijken en te lachen. Het is voor iedereen een must-see, ook al ben je niet groot geworden met Lego. Lego leeft! 
 
De Lego Batman Movie is zowel in de originele als Nederlandstalige versie te zien en tevens in 3D of 2D.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.