Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

24/05/2017

Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge

Het is weer tijd voor een nieuw verhaal in de piraten-reeks Pirates of the Caribbean. Voor de vijfde maal zien we de avonturen van piraat Jack Sparrow tot leven komen. Deze keer in Salazar’s Revenge zal hij het op moeten nemen tegen de dodelijke spookkapitein Salazar. Die met zijn bemanning ontsnapt is aan de ‘duivels driehoek’ waarin zij jarenlang gevangen zaten. Jack zal zijn eigen hachje moeten redden om niet de handen van deze piratenjager te komen. Regisseur Rob Marshall heeft zijn stoel doorgegeven aan het regie-duo Joachim Ronning en Espen Sandberg om van dit deel een succes te maken.Nadat we in 2011 voor het laatst genoten van Pirates of the Caribbean, is het nu zes jaar later om Jack Sparrow (Johnny Depp) wederom op het witte doek te zien. Dit verhaal omvat verschillende elementen die de personages bij elkaar brengen voor een nieuw avontuur. Daar is natuurlijk ook een nieuwe tegenstander nodig en deze keer is dat de Spaanse piratenjager, kapitein Salazar (Javier Bardem). Een griezel die ronddwaalt in de duivel driehoek, wachtend om daar met zijn bemanning weg te varen en te jagen op piraten. En eens en voor altijd af te rekenen met Sparrow.
 
Drietand
En dat gebeurt Salazar en zijn mannen worden bevrijdt vanaf dat moment is geen enkele piraat die op de zee vaart meer veilig. Het is het pure kwaad dat los gelaten wordt. Alleen Jack is zich van nog niets bewust en doet zijn ding waar hij goed in is. als piraat zich misdragen en zaken als goud in handen krijgen. Hij is nog even klunzig en dronken als in de eerdere delen. Alleen om van zijn vijand zal hij de drietand van Zeus moeten vinden om alle betoveringen in de zee ontdaan te maken. Uiteraard is hij niet de enige die de drietand wil vinden, met als resultaat uitgebreide vechtscènes, wilde achtervolgingen en nieuwe omgevingen.
 
Tja, het vijfde verhaal van Pirates of the Caribbean is er. En wat kan je nu nog bedenken om de vorige vier delen te overtreffen. Nou, allereerst een nieuw regie-duo. Die al eerder hebben samengewerkt met elkaar, maar nu voor het eerst samen een block-buster hebben gemaakt. En hoe is het nu geworden? Kort samengevat, een actie-avonturenfilm die je ruim twee uur beetgrijpt met veelal opeenvolgende actiescènes die vlot en snel in elkaar overlopen.
 
Groter
Je hebt als kijker weinig tijd om even bij te komen van de ene scène, want voor je het weet zit je alweer in de volgende wilde scène. Het gaat allemaal vrij snel. Dat kan het verhaal zeker wel hebben, maar hierdoor wordt het wel een beetje over de top. Alles wordt deze keer uit de kast gehaald om het verhaal nog groter neer te zetten. Met dezelfde cast als in de eerdere delen. Waardoor de personages hun continuïteit behouden en je als kijker weer in de wereld van Jack Sparrow aanwezig mag zijn.
 
Geoffrey Rush is wederom kapitein Hector Barbossa, Kevn McNally is Gibbs, Orlando Bloom is terug als William Turner en de mooi Keira Knightley is even te zien als Elizabeth Swann. Nieuwe gezichten zijn er ook, want we zien Brenton Thwaites als Henry Turner, de zoon van William, actrice Kaya Scodelario als Carina Smyth en niet te vergeten acteur Javier Bardem. Om maar even de belangrijkste acteurs te noemen.
 
Allen zorgen voor goed spel en weten waar ze  mee bezig zijn. De personages passen bij deze acteurs en dat zie je ook in hun spel. Ze genieten. De dialogen zijn prima, maar hebben verder geen diepgang. Het is de actie en het spektakel dat deze filmreeks zo aantrekkelijk en populaire maakt. Bardem moet het helaas in deze film meer van zijn voorkomen hebben, dan de dialogen. Het is jammer dat de Spanjaarden Engels praten met een Spaans dialect dan dat ze onderling gewoon Spaans hadden kunnen spreken. Dan had het net iets meer en origineler kunnen worden.
 
Kat-en-muis-spel
Verder is het meer een kat-en-muis-spel geworden, waardoor je deze keer meer Sparrow ziet. Dat wordt op den duur een beetje van het zelfde, waardoor sommige scènes net te lang duren. Uiteraard zijn er een aantal originele actiescènes te zien, maar echt op het puntje van je stoel zitten doet het niet. Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge is een prima onderhouden avonturenfilm die voor de fans en avonturenliefhebbers een aanrader is. De film zal zowel in 2D als 3D en IMAX te zien zijn. Veel plezier!   
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.