Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
22/06/2017

Transformers: The Last Night

Regisseur Michael Bay pakt weer uit met alweer het zesde Transformers-deel, Transformers: The Last Night. Met wederom een rol voor Mark Wahlberg. De autobots worden nu wel erg achterna gezeten door de TRF, een speciale eenheid die deze Transformers opspoort en achter het tralies zet. Alleen wanneer de aarde wordt aangevallen door Decepticons en de moeder van de Tranformers, Quintessa, is het aan een paar uitverkorenen om de wereld te redden. Naast Wahlberg zien we ook Sir Anthony Hopkins, Stanley Tucci, Laura Haddock, Josh Duhamel en John Turturro.We komen als kijker steeds meer te weten over waar de Transformers vandaan komen en hoelang ze eigenlijk al op de aarde rondzwerven. Dit gebeurt namelijk al vanaf de tijd dat de ridders van de ronde tafel actief waren. Lancelot (Martin McCreadle)en Merlijn (Stanley Tucci) zijn hier al een voorbeeld van. Maar ook de periodes daarna zijn ze actief aanwezig geweest op onze planeet. Alleen nu komt het einde van onze wereld wel erg dichtbij als de moeder van alle autobots weer waar de staf van Merlijn is. Althans, deze moet op aarde zijn. Als zij deze staf in handen krijgt dan kan zij hun planeet Cybertron weer heel maken en de aarde wegvagen.

 

Strijd
Aan de Transformers de schone taak om dit plan te stoppen en samen met Cade Yeager, (Mark Wahlberg), Sir Edmund Burton (Sir Anthony Hopkins) en Engels geschiedenis professor Vivian Wembley (Laura Haddock) op zoek te gaan naar de staf en deze buiten het bereik van Quintessa (Gemma Chan) te houden. Dit klinkt makkelijker dan dat het in de realiteit is. Vanaf dat moment begint het verhaal explosief los te barsten, wellicht de laatste strijd tussen de Decepticons en Transformers is van start gegaan.

 

Soms vraag je je af of de Transformers-reeks met Michael Bay in de regie-stoel niet al over zijn top heen is. Er worden telkens weer nieuwe dingen verzonnen, maar die helaas niet echt met de realiteit rekening houden. Wees nu eerlijk Transformers die mee hebben gevochten aan de zijde van Lancelot en Koning Arthur. Dat is toch wel een beetje ver gezocht. Maar goed, we zien het tot leven komen in dit deel en de link is wel grappig bedacht. In dit verhaal gaat het om de vlotte acties en overweldigende 3D-IMAX-ervaring. De film is namelijk met speciale IMAX-3D camera’s gefilmd. Dat resulteert in oogstrelende beelden en indrukwekkende geluiden, waarmee je als kijker echt middenin het verhaal zit.

 

Hopkins
Dat is wel een pluspunt, want de 3D-effecten zien er goed uit. De scherptediepte werkt hier goed. Alleen bij sommige scenes komt er wel erg veel op je af en kan je niet echt rustig kijken, want van alles en nog wat slingert door het beeld op zowel de voor als achtergrond. Soms dat dat wel een beetje vermoeiend voor je ogen. Het decor is deze keer niet alleen Amerika, maar speelt zich veelal af in Engeland. En dat zien we ook een Engels cast verschijnen. Niemand minder dan Anthony Hopkins draagt hieraan zijn steentje bij. Op een leuke en frisse manier speelt hij zijn rol. Dit pakt goed uit. Hij wordt bijgestaan door een robothulp, vernieuwde versie van C-3PO, wat samen een leuk duo maakt. Alleen is het wel zo dat je bij een acteur als Hopkins en die zo’n groot repertoire op zijn naam heeft staan, hierin had moeten staan.

 

Actrice Laura Haddock straalt veel energie uit en je ziet dat het niet uit maakt wie ze tegenover haar heeft staan. Ze speelt overtuigend en met haar mooie looks, die je laat terug denken aan Megan Fox, het de makers toch weer gelukt is om een slimme vrouw een plek te geven. Want romantiek is één van de ingrediënten die in de Transformers-reeks niet mag ontbreken. Mark Wahlberg hadden we al in het vorige deel gezien. Ook nu is zijn personage nog hetzelfde en speelt hij dit dan ook net als de vorige keer. Met een lieflijk gezicht en soms even een stoere en verleidelijke blik. Zoals we hem kennen. De dialogen zijn niet van hoge kwaliteit, maar zorgen voor de juiste inhoud die het verhaal nodig heeft. De acteurs weten met de tekst te spelen en brengen het in het algemeen prima. Want het zijn de acties en effecten die hierin tellen.

 

IMAX-3D
Transformers: The Last Knight
te gaan zien? Tja, als je een enorm grote Transformers-fan bent dan wel, en zeker in IMAX-3D, maar heb je er niets mee, dan mis je er niets aan, behalve de hese IMAX-3D ervaring. Het is aan jou. Je amuseert je in ieder geval wel voor de bijna twee-en-een-half-uur dat de film duurt. Veel kijkplezier!
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.