Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
13/12/2017

Star Wars: The Last Jedi

‘The Force’ is wederom terug op het witte doek met alweer het achtste deel, Star Wars: The Last Jedi. Dit is het vervolg van The Force Awakens. Regisseur Rian Johnson heeft samen met George Lucas een nieuw verhaal vertelt waarin de fans kunnen genieten van de donkere kant van de Force die steeds dichter bij de rebellen weten te komen. Poe Dameron zal samen met zijn team de Order moeten tegenhouden. En zal Rey, Luke Skywalker moeten overtuigen om hun te helpen.De rebellen krijgen het steeds moeilijker, want de suprême leider Snoke (Andy Serkis) wil nu voor eens en voor altijd afrekeken met Luke Skywalker (Mark Hamill), de jonge Jedi Rey (Daisy Ridley) en de andere opstandelingen van de rebellen. Kylo Ren (Adam Driver) wil graag Darth Vader worden, maar zal zich voor Snoke moeten bewijzen. Daarnaast is generaal Hux (Domhnall Gleeson) bezig met zijn eigen vete tegen de rebellen.
 
Oorlogstijd
De oorlog is hierdoor zeker nog niet voorbij, want Poe Dameron (Oscar Isaac) is hun telkens weer een stapje voor. Helaas kost dit de rebellen ook wel weer wat manschappen, maar in oorlogstijd sneuvelen nu eenmaal soldaten. Leia (Carrie Fisher) komt in een lastig pakket te zitten, maar zal hopelijk steun krijgen van Luke. Alleen zal Rey wel haar uiterste best moeten doen om dit voor elkaar te krijgen. Zij zal in dit deel te weten komen wie ze nu eigenlijk is en dat ze op een of andere manier in contact staat met Kylo Ren. Tevens wordt er meer terug gekeken naar het verleden, waarbij steeds meer puzzelstukjes op de juiste plek komen te liggen.
 
Dit deel is een spektakel stuk om je vingers bij af te likken. De sfeer en muziek laten je weer helemaal onderdompelen in de wereld van Star Wars. Waar nog steeds geen eind aan komt. Het begon in de jaren ’70 en zie nu anno 2017 is dit er nog steeds. De light-sabers zijn weer uit de kast gehaald en menig pieh-pieh klinkt door de zaal. De 3D-toevoeging geeft veel diepte aan de scenes en laat zien dat de techniek zeker mee beweegt in deze moderne tijd.
 
Humor
De cast doet hun ding zoals het hoort, de dialogen zijn prima, maar hebben verder geen hoogstaande kwaliteit. Het zijn de effecten en acties waar de film het van moet hebben. Zo nu en dan hebben de schrijvers er nog eens wat humor aan toegevoegd en dat hoort ook bij deze scifi-reeks. Naast oude bekende C-3PO en R2-D2 zien we ook nieuwe personages. Zo zijn er kleine grappige ‘hamster’-achtige wezens die bij Chewbacca (Joonas Suotamo) op zijn zenuwen werken. Acteur Adam Driver komt wat volwassener en overtuigender over dan in het vorige deel. Daarnaast speelt Daisy Ridley sterk, mede door haar lichaamstaal op een goede manier te gebruiken in haar spel. Andy Serkies laat werderom zien dat hij de ultieme slechterik Snoke op zeer goede wijze speelt. Echt super!
 
Het enige jammere is dat het personage van Luke Skywalker meer op de achtergrond geplaatst is en zich niet meer naast de jonge Jedi’s mee vecht om de strijd aan te gaan met de donkere kant. Waarbij juist Han Solo in het vorige deel wel meer strijdlust liet zien. Hij blijft op een afstand. Hij is een softie geworden en dat is zonde. Daarentegen zullen de fans zeker smullen van dit deel, want alle ingrediënten voor een goede Star Wars film, die ook nog eens beter is dan de vorige, zitten erin. Ga kijken en genieten!
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.