Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

14/02/2018

Telefilms 2018

Telefilms 2018

Vanaf woensdag 14 februari zijn op NPO3 wekelijks Telefilms te zien van bekende filmmakers. Dit jaar zijn er zes films te zien met elk een eigen thema en verhaal. De reeks begint met Het hart van Hadiah Tromp en gevolgd door Lost & Found, Gelukzoekers, Gewoon vrienden, Get Lost! en eindigt met Billy.

 
 
Telefilms 2018
Het Hart van Hadiah Tromp
Als Hadiah Tromp haar vriend in bed aantreft met zijn tennislerares, besluit ze impulsief op vaarstage te gaan bij de Marine. In deze strikte omgeving kan ze maar moeilijk aarden en heeft ze constant aanvaringen met de aantrekkelijke, maar strenge Sergeant Majoor Paul Borremans. Lukt het de wispelturige Hadiah zich staande te houden in de serieuze Marinewereld of moet ze voortijdig het schip verlaten?
 
Met Chloé Leenheer, Valentijn Benard, Jacqueline Blom, Mike Weerts, Melody Klaver, e.a. Regie: Erik de Bruyn, scenario: Erik de Bruyn & Edward Stelder, producent: IJswater Films, omroep: AVROTROS.
 
Woensdag 14 februari 20.25 uur (herhaling vrijdag 16 februari 22.05 uur)
 
 
Telefilms 2018
 
Lost & Found
Vijf jaar na zijn succesvolle debuut is schrijver Lucas totaal vastgelopen. In een wanhoopspoging zijn tweede boek, een pretentieuze Tweede-Wereldoorlogroman, nieuw leven in te blazen, reist hij naar Berlijn. Onverwacht loopt hij daar zijn oude reisliefde Lena tegen het lijf. Dwalend door nachtelijk Berlijn praten ze over hun toekomstverwachtingen, nu die toekomst officieel is begonnen. Maar hebben ze alles uit het verleden wel goed uitgesproken?
 
Met Bram Suijker, Hannah Hoekstra, Florian Stetter, Henrike Lange, Jane Chirwa, e.a. Regie: Nicole van Kilsdonk, scenario: Johan Fretz, producent: Topkapi Films, omroep: KRO-NCRV.
 
Woensdag 21 februari 20.25 uur (herhaling vrijdag 23 februari 22.05 uur)
 
 
Telefilms 2018
 
Gelukzoekers
In het Groningse dorp waar Harko woont, vertrekken alle ambitieuze meiden en arriveert een bus asielzoekers. Hierin zit Faiza, die met haar familie moet bewijzen dat ze geen gelukzoekers zijn. Een knap meisje en een aantrekkelijke jongen, allebei met een ongewisse toekomst. Groningen wordt geteisterd door aardbevingen en voor Faiza dreigt uitzetting. Kan de liefde wel opbloeien op een instabiele bodem en in een meedogenloos maatschappelijk klimaat?
 
Met David Elsendoorn, Jouman Fattal, Anniek Pheifer, Marcel Hensema, e.a. Regie: Hanro Smitsman, scenario: Alma Popeyus & Hein Schütz, producent: Corrino Drama, omroep: VPRO.
 
Woensdag 28 februari 20.25 uur (herhaling 2 maart 22.55 uur)
 
 
Telefilms 2018

Gewoon vrienden
Joris komt maar niet los van zijn ouderlijk huis, Yad keert er juist met hangende pootjes naar terug. Deze Almeerse twintigers lijken voor elkaar gemaakt. Maar voordat ze zich aan hun liefde kunnen overgeven, moeten ze eerst nog het een en ander rechttrekken met hun moeders.
 
Met Majd Mardo, Josha Stradowski, Jenny Arean, Tanja Jess, Nazmiye Oral, Melody Klaver, e.a. Regie: Ellen Smit, scenario: Henk Burger, producent: CTM Films, omroep: BNNVARA.
 
Woensdag 7 maart 20.25 uur (herhaling vrijdag 9 maart 22.05 uur)
 
 
 
Telefilms 2018
Get Lost!
De chaotische Fem krijgt niet alleen een vast baan aangeboden maar wordt ook door haar jeugdliefde ten huwelijk gevraagd. Daar is ze nog helemaal niet aan toe en ze boekt in een opwelling een ticket naar India. Als ze op het vliegveld koudwatervrees krijgt, duikt ze onder in de backpackersscene van Amsterdam. Hoe raakt ze uit deze krankzinnige leugen?
 
Met Anna Raadsveld, Willem Voogd, Set Sjöstrand, Charlie-Chan Dagelet, Gil Cohen, e.a. Regie: Mirjam de With, scenario: Anke Boerstra, producent: Family Affair Films, omroep: EO.
 
Woensdag 14 maart 20.25 uur(herhaling vrijdag 16 maart 21.55 uur)
 
 
Telefilms 2018
 
Billy
Komedie van cabaretier Theo Maassen over een buikspreker die een relatiecrisis krijgt met zijn pop.
 
Met Bruno van den Broecke, Ellen Parren, Christine de Boer, Ruben van der Meer, e.a. Regie: Theo Maassen, scenario: Sander van Opzeeland & Theo Maassen, producent: Pupkin Film, omroep: NTR.

Zondag 25 maart 20.25 uur (herhaling nader te bepalen)


Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.