Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
05/03/2018

The Mountain Between Us

Het drama The Mountain Between Us van regisseur Hany Abu-Assad laat een intens verhaal zien van twee vreemden die samen moeten overleven. Nadat de piloot van hun vliegtuig een beroerte krijgt storten ze neer hoog in de bergen in Canada. Zodra ze bijkomen merken ze dat ze geluk hebben gehad en er vanaf komen met een paar botbreuken en kneuzingen. Alleen zitten ze wel op 30.000 meter hoogte met een schaarse voorraad eten en een hond. Ze zullen elkaar op de been moeten houden, want anders kan de kou je naar de dood brengen. Vanaf dat moment is er nog één ding dat door hun hoofd spookt, overleven. Met in de hoofdrol Kate Winslet en Idris Elba.Wat een gewone reis naar huis moest zijn liep voor Alex Martin (Kate Winslet) en Ben Bass (Idris Elba) net iets anders. Toen ze op het vliegveld te horen kregen dat hun vlucht was geannuleerd, ging Alex naar een oplossing. zoeken  De volgende dag zal ze gaan trouwen en om nu niet op tijd op je eigen bruiloft te zijn, is nu niet echt fijn. Dit geldt ook voor hersenchirurg Ben, hij moet namelijk in New York zijn voor een operatie van een tien jarige jongen. Samen komen ze uit bij een privé vlieger. En hup daar gaan ze. Wat een prettige vlucht moest zijn loopt uit op een ramp. Ze storten neer in de bergen waar het wel -30 graden kan worden. Nu begint een helse tocht naar de beschaving. Maar dat gaat niet gemakkelijk.
 
Trukendoos
Het verhaal klinkt vrij simpel. Twee mensen en een hond die moeten overleven in de winterse bergen van Canada. Maar zodra deze ramp begint voel je de kou en de intense momenten van de twee hoofdpersonen. Dit verhaal is namelijk puur in beeld gebracht. Waarbij het landschap is zoals het is. De cast voelt de kou echt en alles wat je ziet is echt. Er komt in deze film geen trukendoos voor. Dat maakt het dan ook zo voelbaar. Naarmate je de personages beter kent ga je echt met ze meeleven. De situatie waarin ze verkeren krijgt vorm en de twee groeien naar elkaar toe.
 
Niet alleen het overleven staat centraal, maar ook gewone levensvragen. Ben ik gelukkig? Of waarom nemen we bepaalde besluiten die verkeerd kunnen aflopen. In dit geval vallen voor de twee de puzzelstukken van hun leven samen. Met als resultaat twee sterke acteurs die elkaar en de kijker verbazen. Hun spel is in deze film echt goed. Soms kan de aandacht verzwakken als je te maken hebt met een kleine cast, maar dat is hier zeker niet aan de orde geweest. Daarbij is het op een aangename manier in beeld gebracht. Zit je soms echt op de huid van de acteurs. En dwaalt de camera even weg om meer van de omgeving te laten zien. Die mix werkt prima.
 
Schrammen
Wat wel opvalt is door de tijd die verstrijkt, het uiterlijk niet echt wordt aangetast. Naast de schrammen op het gezicht, blijft het haar, de make-up en baard zoals we vanaf het eerste moment veelal het zelfde zitten. Dat is jammer. Je verwacht namelijk wel dat ze er veel vermoeider uit gaan zien. Des ondanks wel een goede film om te zien, en dan nu hier ook de kou nog aanwezig is met de deur open. Naast de film bevat de Blu-ray een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, de stunts, verwijderde scenes en een galerij.


Blu-ray

21/02/2018

Fox Home Entertainment

Breedbeeld, 16:9 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels

Nederlands, Engels, Frans en Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.