Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
09/04/2018

Daddy’s Home 2

Na het humoristische eerste deel is er nu Daddy’s Home 2 van regisseur Sean Anders. Deze keer wordt de cast uitgebreid met de beide vaders van Brad en Dusty. Zij gaan gezellig met de hele familie kerstfeest vieren in een huisje buiten de stad. Alleen dat loopt niet helemaal zoals gepland. Met in de hoofdrol onder andere, Mark Wahlberg, Will Ferrell, Mel Gibson, John Lithgow en Linda Cardellini. Wat weten we nog van het eerste deel? Oja, Dusty (Mark Wahlberg) is net gescheiden van zijn vrouw en ontmoet de nieuwe vader Brad (Will Ferrell) van zijn kinderen. Hij is alleen nogal een watje. En Dusty is de stoere vader, die er nooit was voor zijn kinderen. Totdat er een strijd tussen de twee ontstaat wie de beste vader is. Nu in dit vervolg zijn de vaders beste maatjes en komen de opa’s op bezoek.
 
Stijve hark
Kurt (Mel Gibson) de vader van Dusty en Don (John Litgow) de vader van Brad. Deze zijn net als hun zoons, een harde stoere rokkenjager en een zachtaardige ‘stijve’ hark. Dus nog meer tegenpolen in de familie. En dan zitten ze ook nog eens een lang weekend met elkaar opgescheept. Met daarbij ook de kinderen en (ex)-vrouwen. Dan ontstaat er een strijd tussen wie de beste opa is. Met als gevolg hilarische voorvallen die je lachspieren zeker laten werken.
 
Het is altijd lastig om een vervolg te maken een komedie. Helemaal als de eerste een redelijk succes was. De makers, waaronder bedenker en regisseur Sean Anders heeft nu nog even twee grote acteurs aan de originele cast toegevoegd. Mel Gibson en John Litgow. Gibson is niet zoveel te zien in komedies, maar als hij dan zo’n rol voor zijn rekening neemt, lukt het hem ook om grappig te zijn. Hij speelt ook niet te overdreven. Maar doseert grappen en serieus met de juiste hoeveelheid. Litgow staat bekend om zijn vele grappen en grollen. Dit laat hij hier ook zeker weer zien en laat de kijker genieten van zijn spel.
 
Kerstthema
De originele cast uit het eerste deel doet nu ook zijn spel op de juiste manier. De chemie tussen Wahlberg en Ferrell is heerlijk om te zien. Je ziet dat ze de personages echt inhoud hebben gegeven. Daarnaast spelen de kinderen erg goed, spontaan en leuk. Alleen jammer dat er een kerstthema omheen hangt, want het is wel vreemd om een kerstfilm in het voorjaar te zien.
 
Al met al is dit tweede deel van Daddy’s Home leuk om te zien en zal gegarandeerd een succesavond geven als je zin hebt om eens flink te lachen. Naast de Blu-ray bevat de film nog een aantal extra’s, waaronder bloopers, een kijkje achter de schermen, verwijderde scenes en nog veel meer.


Blu-ray

04/04/2018

Universal Pictures

Breedbeeld, 16:9 1080p

Dolby Atmos, Engels

Nederlands, Engels, Frans en Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.