Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
15/05/2018

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Deze zwarte-komedie vertelt een triest verhaal dat zich afspeelt in het stadje Ebbing in Missouri. De drie billboards die net buiten deze plaats te vinden zijn, hebben een speciale en verdrietige betekenis voor Mildred Hayes (Frances McDormand), haar dochter is daar namelijk verkracht en vervolgens in brand gestoken. Een afschuwelijke gebeurtenis. De dader is nog steeds niet gevonden en veroordeeld. Als Mildred het wachten zat is plaatst ze een bericht op de billboards. Vanaf dat moment zal haar relatie met de politie en het stadje niet meer het zelfde zijn.

 

De kijker wordt met deze film getrakteerd op een zeer goede cast en een sterk verhaal. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri laat zien hoe een individu met een eenvoudig idee de aandacht naar zich toe kan trekken om iets in gang te zetten. De plaatselijke politie is daar niet echt gecharmeerd van. Althans agent Dixon (Sam Rockwell) die veelal losse handjes heeft en zich niets aantrekt van zijn omgeving vind het maar niets. Commandant William Willoughby (Woody Harrelson) aan wie het bericht op de billboards gericht is, weet dat het moeilijk is voor Mildred, want de dader is nog steeds niet gepakt.

 

Strijd
Het wordt voor Mildred niet gemakkelijk nu zij de strijd met haar omgeving is aangegaan. Haar zoon Robbie (Lucas Rodges) ziet liever dat dit niet gebeurd is, want op zijn school wordt hij er nu regelmatig mee geconfronteerd. Wat begon als kreet om hulp loopt uit op ernstige voorvallen en drastische aanpakken. Met alle gevolgen van dien, maar Mildred blijft haar rug recht houden.

 

Regisseur en scenarioschrijver Martin McDonagh is al enige jaren met dit verhaal bezig geweest en nu is het eindelijk realiseert. Hij heeft niet alleen een sterk verhaal weten te vertellen, maar gebruikt hiervoor ook de perfecte cast. Het verhaal klopt in alle aspecten van wat een zwarte-komedie hoort te hebben. Niet alleen het drama, maar ook de humor, veelal cynisch. Net als met zijn eerdere films In Bruges en Seven Psychopaths grijpt het verhaal je direct. In eerste instantie weet je niet wat er komen gaat, maar zodra je de drie billboards ziet, weet je dat daar iets is gebeurt. Die scene, waar juist geen dialoog is, spreekt voor zich en is erg sterk.

 

Charisma
McDonagh heeft al eerder gewerkt met Woody Harrelson en Sam Rockwell. Die twee passen perfect in dit verhaal. Ze zijn een team en zorgen door de soms heftige dialogen dat er interessante scenes ontstaan. De kijker gaat houden van deze personages. Als tegenpool speelt Frances McDormand echt een schitterende rol, waarvoor ze verdient een Oscar heeft gewonnen dit jaar. Je ziet haar strijden tegen de plaatselijke handhavers. En geeft niet op. Lichamelijk en fysiek is ze erg sterk. Als kijker sta je achter haar keuzes. Haar spel geeft dit personage veel inhoud en charisma. Heerlijk om te zien. Aan de kleding die ze aan heeft is af te lezen of ze aan het strijden is of niet.

 

Eén scene is echt enorm goed uitgewerkt. Dit is namelijk vanuit één beweging gefilmd, zonder dat erin geknipt is. Sam Rockwell heeft hierin de hoofdrol en loopt vanuit het politiekantoor naar de andere kant om iemand een lesje te leren. Zo zie je dat er met veel zorg en perfectie gewerkt is aan deze film. Echt een must-see voor alle filmliefhebbers waarbij een triest onderwerp op een originele en mooie manier in beeld is gebracht en wordt vertelt. Ga deze film zeker kijken, een echte aanrader! Naast de film bevat de Blu-ray nog een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, verwijderde scenes, interviews en trailers.

 Blu-ray

09/05/2018

Fox Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

Engels 5.1 DTS-HD-MA, Frans DTS 5.1

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.