Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
05/06/2018

Molly's Game

Het waargebeurde verhaal waarbij Molly Bloom, oud Olympisch skiër na een heftig ongeluk ten val kwam. Op zoek ging naar een ander avontuur, ze raakte in aanraking met het verslaafde pokerspel. Regisseur Aaron Sorkin heeft haar verhaal in Molly’s Game op een realistische en vlotte manier in beeld gebracht. Samen met een geweldige cast komen de personages tot leven en zien we wie zij was en hoe ongelooflijk haar leven is geweest. Gebaseerd op het boek dat Molly Bloom zelf schreef. Met in de hoofdrol Jessica Chastain, Idris Elba en Kevin Costner.Molly Bloom (Jessica chastain) begon een prachtig leven als skiër, getraind door haar vader Larry (Kevin Costner) moest ze veel bergen over en diepe dalen doorstaan. Alleen toen het noodlot toesloeg was dat mooie leven voorbij. Ze moest door en kwam in Los Angeles te wonen. Hier werkte ze in een bar en ontmoette daar Dean Keith (Jeremy Strong). Hij bood haar een baan aan als secretaresse. Vanaf dat moment begon ook haar tweede baan als pokerhostess.
 
FBI
Dit beviel haar zo goed, ze werd er verslaafd aan en het verdiende ook nog erg goed. Zij mocht na elke pokeravond van elke speler een fooi ontvangen. En dat waren geen kleine spelers, van Hollywood-sterren tot bekende sporters en advocaten. Alleen toen de FBI op een avond op de stoep stond, was het feest voorbij. Molly werd opgepakt voor het afromen van geld tijdens pokerwedstrijden. Ze neemt advocaat Charlie Jaffey in de arm om het proces tegen de staat te winnen. Komt ze hier nog uit?
 
Als kijker ga je houden van Molly, ze is niet alleen mooi, maar ook heel slim. Ze weet telkens weer een oplossing voor een probleem te vinden. En blijft er ook nog eens gewoon koel onder. Actrice Jessica Chastain gooit hoge ogen met haar rol als Molly. Ze speelt met veel overgave. Heerlijk om te zien. Samen met haar tegenspelers zorgen ze ervoor dat er sterke scenes ontstaan. Idris Elba is voor een keer geen agent, maar een advocaat. Deze rol past goed bij hem en zijn overtuigingskracht komt realistisch over. Bij Elba en Chastain ontstaan momenten die zeer de moeite waard zijn om te zien. Kevin Costner is deze keer weer eens te zien in een goede rol. Hij is terug en laat zien dat hij nog steeds kan acteren.
 
Pokerspel
Regisseur Aaron Sorkin heeft met Molly’s Game een biografie tot leven gebracht waarbij de kijker getrakteerd wordt op de pokerwereld zoals je die nog nooit hebt gezien. Waarbij bekend Amerika samen aan tafel zitten met kaarten in de hand. Het is een film om zeker te zien, ook al heb je niets met het pokerspel. En het is nog spannend ook. Naast de film, bevat de Blu-ray een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen en interviews. 


Blu-ray

16/05/2018

Entertainment One Benelux

Breedbeeld, 16:9 1080p

Dolby Digital 5.1 Engels en Frans

Nederlands, Frans, Engels

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.