Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
14/06/2018

Mozart in Love

Wolfgang Amadeus Mozart brengt een paar turbulente maanden door in Praag om te ontsnappen aan de dood van zijn zoon kleine Johann en frustrerende, bevoorrechte elite van Wenen. Zijn onconventionele aanwezigheid rond de zangeressen van het staatstheater en special baron Saloka ontketent echter al snel een reeks dramatische en tragische gebeurtenissen. Overweldigd door het web van geweld en intriges dat hem omringt en zijn geest beïnvloed, creëert Mozart de verbazingwekkende muziek en het drama dat "Don Giovanni" wordt. Een van Mozart grote Italiaanse drie.
Saloka is een geilbakkes baronnetje die bij gebrek aan beter aan Harvey Weinstein doet denken. Hij is een typische dominator maar ook tegelijk patron en mecenas in artes. Hij ziet Mozart als de concurrentie. Hij regelt met andere notabelen een “onderzoek” naar zijn schandalig gedrag.
 
Me-Too
Mozart is immers wegelopen bij de aartsbisschop van Wenen en ook daar zijn rouwende vrouw achtergelaten. Ondertussen beleven verschillende vrouwen een Me-Too ervaring aan de hand van de baron. Mozart blijkt echter wel de parvenu waar ze hem voor aanzien, maar weet met kleine listjes de baron en zijn volgers op het verkeerde been te zetten. Tot het te laat is.
 
Met goed gekozen locaties en schitterde kostuum weet de film Mozart in Love, Praag in 1787 prachtig te verbeelden. De beelden zijn van regelmatig van verstilde schoonheid en verbleekte stilheid. De verfilming van de uitvoering is van grote schoonheid en getuigt van een liefde voor klassieke muziek.  Nu zijn we grote bewonderaars van Mozart, maar de opera werd in het Praag van 1787 echter niet het succes waar hij toen op hoopte.
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.