Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
28/06/2018

Den of Thieves

In het actiespektakel Den of Thievesheeft Christian Gudegast zijn regiedebuut gemaakt. Dit goed doordachte verhaal laat zien dat een actiefilm ook inhoud kan hebben naast alle schiet- en achtervolgingsscenes. Het verhaal speelt in op de grote aanwezigheid van criminelen in Los Angeles. Met name de overvallen worden hierin uitgelicht. ‘Big Nick’ O’Brein (Gerard Butler) leidt een groep corrupte agenten die achter een grote crimineel zitten. Ray Merrimen (Pablo Schreider) deze meester dief is gespecialiseerd in het overvallen van banken. Nu zijn ze van plan om de Federal Reserve Bank te gaan overvallen, alleen loopt dit niet geheel volgens plan.Merrimen heeft een sterk team om zich heen geplaatst om de grootste overval alle tijde uit te voeren. Alleen Nick zit met zijn team weer achter hun aan. Hij loopt alleen telkens een stap achter. Als hij in contact komt met Donnie Wilson (O’Shea Jackson Jr.) komt Nick al meer te weten. Hij zal de informant worden van de politie. Alleen is dat wel zo slim. Merrimen heeft namelijk een ingenieus plan opgezet om de politie te laten gissen wat er komen gaat. Vanaf dat moment is het kat-en-muis-spel gestart en zal er veel bloed vergoten worden. Wat voor de kijker resulteert in een sterk verhaal, misleiding en vlotte actiescenes.

Sterk
Regisseur Christian Oudegast heeft met Den of Thievesbewezen dat hij het actiegenre op een hoger niveau tilt. Hij zorgt ervoor dat er geen simpel verhaal vertelt wordt over een bankoverval, maar duikt in het diepe. Om zo een sterk en goed verhaal neer te zetten in beeld en met sterke dialogen. Geen flauw dertien in een dozijn filmpje, maar juist een stapje verder. Daarnaast benut hij ook volkomen de kwaliteit van de cast. Gerard Butler staat zijn mannetje en speelt sterk. Pablo Schreider is een goede tegenstander en komt sterk over.

Acteur en rapper 50 Cent is ook weer eens te zien in een film. Hierin is hij de rechterhand van Merrimen en dat speelt hij goed. Als een echte stoere ‘badguy’ slaat hij om zich heen. Het camerawerk ziet er goed uit, waarbij de scenes fris en vlot gefilmd zijn. De continuïteit wordt nageleefd in het verhaal en er zitten originele actiescenes in. Met name de shootouts zijn goed doordacht en met zorg en detail uitgevoerd. Den of Thievesis een heerlijke actiefilm die ook al ruim 2 uur duurt zeker niet inzakt of verveelt. Ga dit zien in deze zomerse avonden. Naast de film bevat de Blu-ray helaas geen extra’s.   

Blu-ray

28/06/2018

The Searchers

Breedbeeld 16:9, 1080p

DTS-HD Master Audio 5.1, Engels en Frans

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.