Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
30/07/2018

Pacific Rim: Uprising

In de spektakelfilm Pacific Rim: Uprising van regisseur Steven S. DeKnight gaat het verhaal van de piloten van de Jaeger-robots verder. Waar in het eerste deel de Kaiju-monsters de aarde aanvielen en niets heel lieten zijn we nu weer een paar jaar verder. De mensheid is er nog en de steden zijn opnieuw opgebouwd. Hier en daar worden oude skeletten gebruikt als herinnering van de aanval en verwoestende kracht die plaatsvond in de wereld. Deze keer zien we Jake Pentecost die in de voetsporen van zijn overleden vader treed als Jaegerpiloot. Zijn zus Mako Mori leidt de piloten en zal bij een eventuele dreiging de strijd aan gaan met de vijand.De wereld is tot rust gekomen nadat de Kaiju-monsters een aantal jaar geleden veel dood en bederf op aarde bracht. Ze waren toen op zoek naar een belangrijke plek op aarde. Door de opoffering van Stacker Pentecost (Idris Elba) is de mensheid gered. Nu er nieuwe jonge Jaeger-piloten worden getraind voor een eventuele nieuwe aanval is het aan Nate Lambert (Scott Eastwood) en Jake Pentecost (John Boyega) op de nieuwe garde klaar te stomen. Hermann Gottlieb (Burn Gorman) is onderzoeker op de Jaeger-basis. Hij is druk met testen hoe je de Kaiju kan doden. Deze immens grote beesten zijn namelijk super sterk om te bestrijden.

Vernietigen
Dr. Newton Geiszler (Charlie Day) werkt voor Liwen Shoa (Tian Jing) zij heeft met haar hi-tech bedrijf een manier gevonden om Jaeger-robots op afstand te bedienen. Hierdoor heb je geen piloot meer nodig. Mako Mori (Rinko Kikuchi) ziet hier echter niets in. Wanneer de presentatie hiervan in Sydney begint verschijnt er ineens een Jaeger-robot die helemaal los gaat op de omgeving. Alles wordt kapot gemaakt. Zelfs Jake en Nate hebben moeite om deze vijand te vernietigen. Vanaf nu ligt het kwaad weer op de loer en moeten de Jaeger-piloten zich opmaken voor een gevecht op leven of dood. En daarnaast de wereld te redden.

Dit tweede deel dat helaas niet door regisseur Guillermo del Toro geregisseerd is, is toch wel spectaculaire te noemen. Vanaf het begin tot het eind voeren de special effecten de boventoon. Grote machines en monsters vullen het beeld. Het concept is vrij origineel, maar je moet ook wel een beetje denken aan de Transformers. Het verhaal heeft niet veel diepgang, maar het trekt de kijker wel de aandacht. De jonge cast zorgt voor prima acteerwerk en laat zien dat ze samen zeker een verhaal kunnen vertellen.

 

Verbind
De effecten zijn zeer realistisch en de scenes volgen elkaar in een vrij rap tempo op. De regisseur is bij het originele verhaal gebleven en heeft het netjes uitgewerkt. Een deel van de cast uit het eerste deel is nu weer te zien. Hierdoor blijft de continuïteit aanwezig en zie je de acteur groeien in de personage. Het idee dat je als je elkaars hersenen met elkaar verbind je in staat bent om een Jaeger-robot te besturen. Samen wordt je dan één. De jonge actrice Cailee Spaeny die Amara Namani speelt laat een goede indruk achter. Ze weet wat ze doet en laat zien dat ze naast John Boyega en Scott Eastwood een waardig actrice is.

Pacific Rim: Uprising is een waardige opvolger, waarbij DeKnight het verhaal en de effecten een boost heeft gegeven. Deze film is niet voor iedereen weggelegd, want je moet wel van robots en grote monsters houden. Deze zomer leent zich uitstekend voor deze film in de huiskamer, en dan het volume extra hoog om er middenin te zitten. Naast de film bevat de Blu-ray nog een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, de effecten, verwijderde scenes en audiocommentaar van de regisseur.Blu-ray

25/07/2018

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

Dolby Atmos Engels, Dolby Digital 7.1, Frans

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.