Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
14/08/2018

Thoroughbreds

De psychologische-thriller Thoroughbredsvan regisseur Cory Finley laat het leven zien van twee oud-jeugdvriendinnen Lily en Amanda die elkaar geruime tijd niet meer gezien hebben. Totdat de moeder van Amanda een afspraak plant tussen de twee. Lily is namelijk gevraagd om Amanda te begeleiden om haar leven weer op de rails te zetten. Ze is namelijk apart. Ze voelt namelijk niets, wel haar lichaam, maar verder geen emoties. Hierdoor weet haar moeder niet wat ze met haar aan moet. De twee komen tot elkaar en beramen een plan.Lily (Anya Taylor-Joy) weet in het begin niet hoe ze met Amanda (Olivia Cooke) door een deur kan. Hun karakters matchen niet helemaal samen. Alleen als ze regelmatig bij elkaar zijn en de verhalen van het verleden en heden de revue passeren zien ze wel gelijkenissen. En kunnen ze elkaar zelfs helpen. Lily woont namelijk samen met haar moeder Cynthia (Francie Swift) bij haar stiefvader Mark (Paul Sparks) die alleen maar oog heeft voor zichzelf en niet zijn omgeving. De twee rijke lui meiden beramen een plan om Mark iets aan te doen, alleen zal het wel wat impact hebben op hun leven.
 
Twist
Cory Finley heeft met Thoroughbredseen bijzonder verhaal vertelt. Althans bij het kijken van de trailer verwacht je een spannend verhaal met een twist. Alleen zodra de film klaar is, denk je eerst, wat heb ik nu zitten kijken. Twee meiden die elk een probleem hebben, zowel met hun sociale omgeving als zichzelf. Samen voeden ze elkaar met ideeën die vervolgens uitkomen op een gezamenlijk plan, met grote gevolgen. Maar als kijker heb je verder geen informatie van de rest van de familie. De focus ligt op de twee meiden.
 
Actrices Anya Taylor-Joy en Olivia Cooke kruipen goed in de huid van hun personage. Waarbij ze in het begin elkaar aftasten, zorgt voor een stijgende spanningsboog. Ze spelen beiden met overtuiging en vormen een sterk geheel samen. Waarbij goed geschreven dialogen de kijker vasthouden. Ook al bevat het verhaal een kleine cast en heb je verder geen achtergrond verhaal van wat er is gebeurt waardoor de dames samen een plan beraden. Je wil wel weten hoe het verhaal zal eindigen. 
 
Deze film is niet in een specifiek hokje te plaatsen, want verschillende genres ontmoeten elkaar in het verhaal. Je zal het waarderen of totaal afkraken. Oordeel zelf. Naast de film bevat de Blu-ray nog een paar extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, interviews en verwijderde scenes.


Blu-ray

08/08/2018

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

Engels DTS-HD Master Audio 5.1, Frans DTS-Surround 5.1

Nederlands, Engels, Frans, Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.