Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
16/08/2018

The Equalizer 2

Denzel Washington is terug om wederom in de huid te kruipen van Robert McCall en nogmaals samenwerkt met regisseur Antoine Fuqua voor The Equalizer 2. Dit resulteert in een goed doordacht en waardig vervolg op het eerste deel. McCall worstelt nog steeds met het verlies van zijn vrouw. Hij verwerkt dit in het oplossen van andermans problemen. In het begin van de film gaat McCall dan ook direct de strijd aan met een aantal Turkse schurken die een kleine meid hebben ontvoerd. Hij hanteert nog steeds de harde hand en zorgt dat zijn stopwatch vanaf het eerste moment van inslag totdat de vijand op de grond ligt. Maar als zijn beste vriendin in de problemen komt, lopen de gemoedere hoog op.
Susan Plummer (Melissa Leo) is zijn beste vriendin en de enige die weet dat McCall nog leeft. Ook al is ze al enige tijd met pensioen bij de CIA ze neemt toch nog een zaak aan. Een koppel is vermoord in Brussel. Alleen alles wijst erop dat het gaat om moord. Helemaal als de vermoorde man ook een CIA agent is. Vanaf dat moment loopt haar leven en dat van haar naasten in gevaar. De moordenaars willen namelijk alle losse eindjes opruimen. Ze benadert McCall om het één en ander uit te zoeken wie hierbij betrokken is. Dit leidt tot enige verrassingen en levert sterke acties op.

Krakende lichaamsdelen
Regisseur Antoine Fuqua heeft met dit tweede deel aangetoond dat het maken van een vervolg toch mogelijk is. Het is zelfs nog een sterker verhaal en verzwakt geen moment. De sfeer die in het eerste deel aanwezig is, is nu ook goed voelbaar. De harde actiescenes zijn dan wel behoorlijk sterk, met krakende lichaamsdelen en rondspannend bloed. Het voegt een juist element toe in het verhaal. Ook al is het gruwelijk. Deze scenes zijn onderdeel van het geheel en bevatten net als de dialogen goed doordachte inhoud.

Dit is geen standaard actiethriller, maar een film met een tweede laag. Waarin emoties goed zichtbaar in beeld komen. Er worden meerdere verhaallijnen met elkaar verweven. Denzel Washington speelt wederom sterk en zorgt ervoor dat de scenes interessant zijn. De dialogen worden overtuigend gebracht in combinatie één worden met de lichaamstaal. Het staat als een huis. De overige cast draagt daar ook aan bij. Met name de jonge acteur Asthon Sanders zorgt voor prima spel met Washington als zijn tegenpool.

De acties mogen natuurlijk niet missen in het verhaal. Het zorgt voor een evenwichtige toevoeging en ook al zijn deze scenes behoorlijk bloederig en hard, ze voegen zeker wat toe. Er wordt niet losjes een klap uit gedeeld, maar hard tegen elkaar aan geslagen. Als kijker wordt je dan met je neus op de feiten gedrukt, want de camera duikt bovenop de actie. Washington werkt zijn tegenstander zonder enkel probleem naar de grond of werkt ze op originele wijze af.

Spektakel
Het camerawerk zit goed in elkaar. Je kijkt veelal over de schouders mee van de personages. Daarnaast maken ze vloeiende bewegingen die natuurlijk aanvoelen. Hierdoor krijg je net zoveel te zien als nodig is en het onderwerp van dat moment centraal staat. De stunts zijn indrukwekkend, waarbij de scene dat Washington zijn vijand al rijdend in de auto moet uitschakelen. Dit resulteert in een spektakel moment dat ook wel één van de hoogtepunten genoemd kan worden.

The Equalizer 2 is een waardige opvolger en doet zich eerder voor als een nieuw verhaal dan een vervolg op het eerste deel. Denzel Washington doet namelijk niet aan sequels, maar voor deze film gaf hij een uitzondering. Dit komt met name door het sterke script en het feit dat regisseur Fuqua wederom in de regiestoel is gaan zitten. Ga het zelf ervaren en geniet van dit sterke verhaal. Voor de soundtrack heeft Brainpower een nummer geschreven die te horen is op de aftiteling en een deel ervan in de film.

Plaats uw reactie

chona op 21/08/2018

В нашей фирме проектирует, производит Ремонт систем водоснабжения.

У нас имеется к продаже БИОЛОГИЧЕСКАЯ ЗАГРУЗКА, Резервуары — отстойники, Тихоходные мешалки, Сжигание осадков сточных вод, Распределительные колодцы, Листовая загрузка, Статические смесители, ОДЪЕМНЫЕ УСТРОЙСТВА И МЕТАЛЛОКОНСТРУКЦИИ Промышленные металлоконструкции, ВОДООЧИСТНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ Нефтеотделители (отстойники), ПОДЪЕМНЫЕ УСТРОЙСТВА И МЕТАЛЛОКОНСТРУКЦИИ Модульные здания, ОЧИСТКА ЛИВНЕВЫХ СТОЧНЫХ ВОД Жироуловители, НАСОСНОЕ И КОМПРЕССОРНОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (Грунфос, КСБ, Вило, КИТ, Взлёт, ТВП) Двухроторная вакуумная воздуходувка, ВОДОПОДГОТОВКУ Установки фильтрации и предподготовки, а также все для автомойки Система очистки воды для автомоек.

У нас вы найдете ЛОС для промышленных предприятий, а также Коллектора, мы можем произвести Строительство кессона. Бурение скважин на воду, Поиск полезных ископаемых, Водоснабжение частного дома.

Бурение скважин на воду : Обсадка труб скважин
Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.