Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
21/08/2018

Mary Magdalene

De Bijbelse figuur Maria Magdalena staat centraal in het sterke drama Mary Magdalene van regisseur Garth Davis. In de bijbel komt zij maar voor een klein deel voor. In dit verhaal krijgt ze een prominente rol. We zien waar ze vandaan komt en waardoor zij zich bij Jezus van Nazareth en zijn volgelingen aansluit. Dit resulteert in een prachtig verhaal dat door een sterke cast wordt overgebracht op de kijker. Met onder andere actrice Rooney Mara als Maria Magdalena en Joaquin Phoenix als Jezus van Nazareth.De beeldschone Maria Magdalena (Rooney Mara) woont nog thuis en is ongehuwd. Ze helpt haar naasten en werkt in de druiventuin van haar vader. Ze woont samen met haar zussen, vader, moeder en opa. Ze voelt zich alleen niet op haar plaats. Ze wil zich toewijden aan de heer, alleen weet nog niet hoe. Als ze uitgehuwelijkt moeten worden verstijft ze. Haar familie, met name haar vader denkt dat ze bezeten is door de duivel. Hij neemt haar mee naar de rivier om haar te reinigen. Daarna reageert ze nergens meer op.
 
Romeinen
Haar moeder en zussen maken zich zorgen om Maria. Er is gehoord dat er een genezer is die rondtrekt met zijn volgelingen. Hij zal Maria wel kunnen helpen. En zo komt hij naar het dorp en ze spreekt tot hem. Vanaf dat moment groeit er een band tussen de twee. Die band is zo sterk en tevens de overtuiging die haar wordt vertelt, waardoor ze besluit om met hem mee te gaan. Haar familie is dan in rep en roer. Vanaf nu zal Maria samen met Jezus en zijn apostelen het woord van de heer verkondigen en de zwakke en zieken genezen. Ook al komen de Romeinen hem halen op de dag des oordeel.
 
Mary Magdaleneis een zeer mooie en indrukwekkende film die het verhaal van een sterke vrouw vertelt. Ook al is het verhaal groter gemaakt dan dat eigenlijk in de bijbel staat. Je wordt gegrepen hoe de tocht van Jezus van Nazareth in het begin verliep naar Jeruzalem en de zieken en zwakken hielp en genas. De sfeer is prachtig neergezet en de acteerprestaties zijn hoog.

Met name Phoenix en Mara gooien hoge ogen. Ze spelen sterk als individu, maar ook de scenes die ze samen hebben laten veel kwaliteit zien. Tevens zien we nu ook meer van de volgelingen, waaronder acteurs Chiwetel Ejiofor en Tahar Rahim zij spelen Petrus en Judas. Zij brengen voldoende gestalte aan deze belangrijke personen uit de Bijbel. Waarbij Judas zijn keuze om Jezus te verraden meer betekenis krijgt.
 
Christendom
De film laat zien hoe het geloof ontstaan is en wie er aanwezig waren bij de grondlegging van de kerk en het christendom. Dit is een mooie passage uit de Bijbel die nu in beeld is gebracht met een aantal fictieve benaderingen hoe het in die tijd had kunnen gaan. Ook al geloof je niet, dit is wel een verhaal die je gezien moet hebben. Naast de film bevat de Blu-ray nog een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen en interviews.


Blu-ray

08/08/2018

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

Engels DTS-HD Master Audio 5.1, Frans DTS-Surround 5.1

Nederlands, Engels, Frans, Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.