Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
22/08/2018

Sherlock Gnomes

De komische animatiefilm Sherlock Gnomesvan regisseur John Stevenson is weer eens wat anders dan de standaard animatiefilm. Hierin zien we namelijk tuinkabouters tot leven komen. En Sherlock Gnomes is samen met zijn rechterhand Dr. Watson degene die de kabouters moeten beschermen van de kwade Moriaty. Deze slechterik wil namelijk alle kabouters vernietigen. Met stemmen van onder andere Johnny Depp, James McAvoy, Emily Blunt, Mary J. Blige, Ozzy Osbourne en Michael Caine.
Alleen als het gevecht tussen Sherlock (Johnny Depp) en Moriaty (Jamie Demetriou) uiteindelijk eindigt in het voordeel van de detective is de jacht op de kabouters voorbij. Althans dat denkt Sherlock en Watson. Helaas is de werkelijkheid anders, want de tuinen van Londen worden leeggeroofd. Alle tuinkabouters zijn niet meer veilig. Ook de tuin van Gnomeo (James McAvoy) en Juliet (Emily Blunt) is compleet leeg. Hun hele familie is ontvoerd. Het is aan Sherlock en Dr. Watson en met hulp van Gnomeo en Juliet om deze zaak tot op de bodem uit te zoeken en dat leidt tot een verrassende ontknoping. 
 
Porseleinen voetstappen
Het verhaal is vrij origineel en leuk vertelt. Waarin de stenige kabouters een hoofdrol hebben gekregen. Hun porseleinen voetstappen klinken over de straten van Londen. Dit is al een leuk detail dat door de gehele film constant te horen is. Daarnaast geven de acteurs de personages voldoende gestalte en leven. James McAvoy leent zijn stem uit voor Gnomeo. Dit resulteert in een heerlijk karakter vol humor, stoerheid en emotie. Bij het zien van Sherlock hoor je direct dat het de stem van Johnny Depp is. hij houdt het nog vrij neutraal en dikt het niet overdreven aan. Zijn stem past dan ook prima bij Sherlock.
 
Chiwetel Ejiofor heeft Dr. Watson onder zijn hoede. Dit doet hij goed, met de vrij minimale dialogen die hij heeft. Met zijn donkere en diepe stem weet hij Dr. Watson echt het juiste charisma te geven. Emily Blunt heeft met Juliet een troef in handen. Haar heldere stem leent zich prima voor deze liefelijke vrouwelijke kabouter. Jamie Demetriou geeft Moriaty de juiste inhoud om een prima schurk te spelen. Zijn stem klinkt echt zoals een badguy hoort te klinken, heerlijk. Naast de stemmen is het verhaal realistisch in beeld gebracht. Het is allemaal net echt. Londen leeft, met heldere kleuren en alles in het beeld beweegt. Hier is met zorg aan gewerkt. 
 
Lachen
De dialogen zijn goed geschreven en bevatten voor zowel de jonge als oudere kijker voldoende inhoud. Met zo nu en dan ook een dialoog met een dubbele betekenis. De muziek is fris en sluit aan op het verhaal en de scenes. Sherlock Gnomes is een animatiefilm voor iedereen die even wil lachen en het leuk vind om de avonturen van een aantal tuinkabouters te zien. Een origineel geheel dat je zeker amuseert. De Blu-ray bevat naast de film nog een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, de cast, hoe de animaties zijn gemaakt en nog veel meer.
 
Naast de Engelse versie, bevat de Nederlandse versie uit de stemmen van onder andere, Sander de Heer, Ricardo Blij, Peggy Vrijens en Huub Dikstaal.


Blu-ray

22/08/2018

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

Engels, Nederlands en Frans Dolby Digital 5.1

Nederlands, Engels, Frans, Duits

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.