Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
09/09/2018

Isle of Dogs

Regisseur Wes Anderson heeft weer een nieuwe animatiefilm gemaakt. Met Isle of Dogs heeft hij een prachtige stopmotionwereld tot leven gebracht om het mooie verhaal van de verbannen honden en een kleine piloot met de naam Atari. Atar is is namelijk op zoek naar zijn hond Spots. Samen met een aantal andere honden struinen ze over de vuilniseilanden van Japan.Het verhaal speelt zich af in Megasaki, Japan. De honden in deze stad zijn besmet met vlooien en hebben natte neuzen. Burgemeester Kobayashi wil niet dat de complete stad besmet zal raken met de ziektes die de honden met zich meedragen. Hij besluit om alle honden uit de stad te halen en naar het vuilniseiland van de stad te transporteren. Zijn eigen trouwe viervoeter Spots (Liev Schneider) is de eerste die op transport gaat. Waarna elke hond uit de stad volgt.
 
Club
Eenmaal daar zien we hoe de honden zichzelf overeind moeten houden, gezond blijven, niet verhongeren, ofwel ze moeten allemaal overleven. Er is alleen maar afval te vinden van alle soorten en maten. Een kleine trouwe club onder leiding van Rex (Edward Norton) gaat slim om op deze plek. Hij ziet samen met King (Bob Balaban), Boss (Bill Murray), Duke (Jeff Goldblum) en straathond Chief (Bryan Cranston) hoe een klein vliegtuig neerstort. Ze besluiten de piloot te redden. 
 
Het is Atari (Koyu Rankin) een 12 jarige jongen, het pleegkind van de burgemeester. Hij is namelijk op zoek naar Spots en gaat niet naar huis voordat hij hem gevonden heeft. De honden kennen het eiland erg goed en besluiten om de jongen te helpen zoeken. Vanaf dat moment begint een spannende reis met vele uitdagingen. 
 
Wes Anderson heeft zichzelf op het gebied van stopmotion-animatie overtroffen. De beelden en personages zien er realistisch en verbluffend uit. Hierdoor is het vanaf het begin alsof je naar een gewone film zit te kijken. Het verhaal is boeiend, want het bevat een extra laag, waardoor het geen kinderfilm is, maar meer voor volwassenen. Waarin honden met goed doordachte dialogen voor de dag komen. 
 
Heldere kleuren
De stemmencast is van te smullen. Zo speelt Bryan Cranston een belangrijke rol naast Liev Schneider en Edward Norton. En de stemmen passen allemaal perfect bij het personage. Alle personages hebben voldoende diepgang en op gepaste plekken ook nog eens humor. De decors zien er goed uit. Dit is allemaal echt door bouwers gemaakt. Met veel details en heldere kleuren. 
 
Deze wereld moet dan de toekomst zijn, maar heeft veel weg van de jaren ’50. Waarbij het contrast duidelijk zichtbaar is gemaakt. De grote stad versus de afvalbergen en het verwoest landschap door de vulkaan, tsunami en atoombom. Alles is in beweging, zowel wat er op de voorgrond zich afspeelt als in de achtergrond. 
 
Isle of Dogs is een must-see, ook al heb je niets met honden. De kijker wordt vanaf het begin tot het eind vermaakt door de wereld van de honden en die van Wes Anderson. Een filmmaker die weet hoe je met een origineel verhaal in een nieuwe wereld verrast kan worden. Ga het zien! Naast de film bevat de Blu-ray nog een aantal extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, het maken van de poppen, interviews en veel meer.   


Blu-ray

05/09/2018

Fox Home Entertainment

Breedbeeld 16:9, 1080p

Engels 5.1 DTS-HD-MA, Frans 5.1 DTS

Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.