Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
25/09/2018

I Feel Pretty

In de feelgood-film I Feel Pretty van makers Abby Kohn en Marc Silverstein zien we hoe Renee worstelt met haar zelfbeeld en heel onzeker is over haar voorkomen naar anderen toe. Als ze op een dag in de sportschool hard van haar hometrainer valt ontwaakt er een ander iemand. In een klap is ze haar onzekerheid kwijt en grijpt ze het leven met beide handen aan. Met als gevolg een succesvolle vrouw die uit de kelder klimt en zich naar boven weet te werken in een modebedrijf.Het leven van Renee Bennett (Amy Schumer) loopt redelijk. Ze heeft een baan als contentbeheerder bij een modebedrijf van Avery LeClaire (Michelle Williams) en gaat regelmatig op stap met haar vriendinnen Jane (Busy Phillips) en Vivian (Aidy Bryant). Deze drie dames zijn gewoon zichzelf. Als ze samen een advertentie plaatsen op een datingsite en er komen geen reacties op gooit Renee het over een andere boeg. Ze gaat naar de sportschool om er beter en strakker uit te komen zien.
 
Positief
Alleen als ze eenmaal van haar hometrainer valt denkt ze dat ze een totaal ander persoon is geworden. Voor haar zelfbewustzijn is dit een positief ongeluk, want ze waagt het er nu op. We zien nu de andere kant van Renee, een zelfverzekerde vrouw die haar mannetje staat. Alleen wat als dit nu nog steeds haarzelf is en op eigen kracht nieuwe uitdagingen aan gaat. Kan ze de werkelijkheid dan ook nog steeds aan?
 
Na het succes van Trainwreck en Snatched zien we Amy Schumer nu in een nieuwe komedie. Ze brengt het personage Renee goed tot leven en laat direct zien dat ze haar twee gezichten kan geven. Hierin is ze zowel serieus als de komediant die we van haar gewent zijn. Het is geen one-man show, maar ze zorgt voor interessante scenes waarbij haar medespelers voldoende ruimte krijgen. Het is een interessant verhaal dat voor kijkers ook wel in het echte leven voorkomt. 
 
Twijfelen
Het is leuk om te zien dat in deze film niet al te veel bekende gezichten rondlopen, maar juist de wat minder bekende acteurs de kans krijgen om zich voor een breed publiek te laten zien. I Feel Pretty is een echte feelgood-film met goede komedie en een verhaal waar je iets mee kan. Schoonheid en kwaliteit zit zowel aan de buiten- als de binnenkant. Je moet niet twijfelen aan jezelf. Ieder mens is uniek en samen sta je sterk. Het is een lekkere wegkijkfilm voor niet alleen vrouwen, maar mannen vervelen zich ook niet tijdens deze film. 
 
Naast de film bevat de DVD nog een aantal extra’s, waaronder bloopers, een kijkje achter de schermen en verwijderde scenes.


DVD

19/09/2018

Entertainment One Benelux

Breedbeeld 16:9, 1080p

Engels en Frans Dolby Digital 5.1

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.