Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
10/10/2018

Jurassic World: Fallen Kingdom

In alweer het vijfde deel van de Jurassic Park-reeks gaat het verhaal verder waar Jurassic World gebleven is. J.A. Bayone heeft de regie op zich genomen en Steven Spielberg is uitvoerend producent. We zien een de oude heer Benjamin Lockwood die in zijn landgoed samen met zijn vrouw Iris, Eli Mills en kleindochter Maisie verblijft. In de kelder zien we de geschiedenis van het Jurassic tijdperk dat hij samen met Hammond opgezet heeft.

Het eiland dat in 2015 geëvacueerd werd door de beveiligingsproblemen en de veiligheid van de bezoekers niet gewaarborgd kon worden. Worden de levens van de dinosaurussen die nog op het eiland leven in gevaar gebracht doordat de vulkaan op ontploffen staat. Er is een hulpplan mogelijk gemaakt door Lockwood, alleen willen anderen de dieren ook redden om er zelf rijk mee te worden.
Team
Eli Mills (Rafe Spall) neemt contact op met Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) die het park op haar duimpje kent. Zij zal samen met Owen Grady (Chris Pratt) een aantal belangrijke diersoorten redden van de dood. Ze stelt een team samen met techneut Franklin Webb (Justice Smith) en dierenarts Zia Rodriquez (Daniella Pineda) om het eiland te betreden.

Ze worden bijgestaan door een veiligheidsgroepje dat geleid wordt door Ken Wheatley (Ted Levine) om ervoor te zorgen dat de gevangen dieren op transport met de boot naar het vaste land kunnen. Hij werkt namelijk voor Mills en zal ervoor moeten zorgen dat de speciale velociraptor Blue levend wordt meegenomen. Mills werkt namelijk aan een geheim project dat een geheel nieuw soort dinosaurus zal ontwikkelen met hulp van Dr. Wu (BD Wong).

Rennen
Jurassic World: Fallen Kingdom is een waardig opvolger van zijn voorgangers. De makers gaan met dit verhaal weer een stapje verder in de dinowereld. De effecten zijn om van te smullen. Actie ontbreekt ook niet, want de cast moet weer vol aan de bak. Rennen, vliegen, gillen en een nat pak krijgen zijn een aantal ingrediënten die deze reeks zo uniek maakt. Daarnaast is Jeff Goldblum weer even te zien als Ian Malcolm. De vrijwel jonge cast zorgt voor overtuigend spel. Als kijker mag je weer even mee in de wereld van Spielberg die in 1993 zijn intrede deed.

De hoofdpersonen Howard en Pratt zorgen leuke scenes en zijn nog meer op elkaar ingespeeld dan in het vorige deel. Daarnaast laat de jonge actrice Isabella Sermon een goede indruk achter en ze kan gillen als geen ander. James Cromwell heeft een bijrol, die hij vanuit zijn rolstoel goed overbrengt op de kijker. Zijn sterke voorkomen maakt hem nog steeds een acteur met charisma.

Realistisch
Regisseur J.A. Bayone heeft een prima film gemaakt die zeker een meerwaarde is voor de reeks. Het laat weer nieuwe personages en dinosaurussen zien. Voor de kijker een herkenning naar het verleden en waar de makers nog steeds verder op kunnen borduren. Voor Spielberg is dit dan ook een mooie voortzetting van wat in 1993 is begonnen. Het gaat met de tijd mee en de dieren blijven net als toen realistisch en origineel.

Als Jurassic-fan zal je dit deel waarderen en met veel plezier bekijken. En het stopt niet als de film afgelopen is, want de Blu-ray bevat nog vele extra’s, waaronder een kijkje achter de schermen, het maken van de effecten, de nieuwe dino, de locaties, hoe je opgegeten wordt door een dino en nog veel meer. Geniet van deze film en hopelijk zal dit niet de laatste zijn.Blu-ray

10/10/2018

Universal Pictures

Breedbeeld 16:9, 1080p

Engels DTS:X Master Audio, Frans DTS-HD Master Audio 7.1

Nederlands, Engels, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.