Film-O-Rama Beter Beeld & Geluid, home cinema Nieuws Buis Agenda Bios Welbeschouwd Columns Film-O-Rakel Film-O-Rama Afmelden Profiel Aanmelden Registeren

 
16/10/2018

7 Days in Entebbe

Het waargebeurde verhaal over de vliegtuigkaping dat in 1978 afspeelde in op het vliegveld Entebbe in Uganda wordt in 7 Days in Entebbe vertelt. De Israëliërs en Palestijnen staan tegenover elkaar. Er wordt niet met terroristen onderhandeld waardoor een tweetal Duitse activisten het voor de Palestijnen opnemen en een vlucht van Air France kaapt.

 

Op deze vlucht zitten ongeveer 230 passagiers van verschillende nationaliteiten. De kapers die geleid worden door Wilfried Bose (Daniel Bruhl) en Brigitte Kuhlmann (Rosamind Pike) zullen met het vliegtuig niet in Frankrijk of Israël gaan landen. In Uganda hebben ze versterking staan en zullen daarvandaan met Israël gaan onderhandelen. Op de oude luchthaven, zullen de kapers stand houden met de gijzelaars.

Risico's
Onder de gegijzelden bevinden zich een aantal joden die als eerste worden vermoord als er niet naar hun eis geluisterd wordt. Zal Israël een politiekspel spelen met deze terroristen of laten ze de gijzelaars om het leven brengen. Zodra het vliegtuig in Uganda staat loopt de spanning op bij zowel de gijzelaars als de terroristen. De premier (Steve John Shepherd) van Israël wil voor zijn vol opkomen en besluit een reddingsactie op touw te zetten dan in de nacht van 3 op 4 juli 1976 uitgevoerd wordt. Met alle risico’s van dien.

Regisseur José Padilha heeft dit historisch verhaal op een zeer intieme manier in beeld gebracht. Hij blijft bij de materie van het verhaal. Af en toe zien we een terugblik, waardoor de kijker wat meer achtergrondinformatie meekrijgt. De hoofd personen krijgen dan ook meer diepgang en betekenis waarom zij tot deze kaping gekomen zijn.

Regering
De cast speelt met veel overtuiging hun rol. Al blijft het wel op sommige momenten wel een beetje vlak. De dialogen onderling leveren wel interessante scenes op. Doordat er twee kanten van het verhaal worden uitgelicht, zowel op het vliegveld als in de politieke kamers van de Israëlische regering ontstaat er een evenwichtig verhaal.

Naast het verhaal wordt een indrukwekkende dans in beeld gebracht die een soort rode draad vormt in het verhaal. Waarbij het met name draait om één persoon die uit de groep valt en weer op moet krabbelen. Een soort metafoor tussen de Israëliërs en Palestijnen. 7 Days in Entebbe is een film die een stukje geschiedenis laat zien tussen twee nationaliteiten, die voor hun eigen recht en bestaan vechten. En nu in beeld is gebracht voor het grote publiek. Bekijk het en oordeel zelf. Naast de film bevat de DVD een aantal trailers en geen extra’s.DVD

10/10/2018

Entertainment One Benelux

Breedbeeld 16:9

Dolby Digital 5.1 Engels en Frans

Nederlands, Frans

Naam:
E-mail:

Uw e-mailadres wordt niet getoond.